Politie Zeeland


---


W-136-2010 Aangehouden wegens niet voldoen aan bevel
In de nacht van zaterdag op zondag is een 29-jarige Vlissinger aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie.
Hij voldeed om ongeveer 04.30 uur niet aan een bevel van de agenten om zich te verwijderen van de Nieuwendijk. De man stond voor een café waar hij, even tevoren, al ruzie had staan maken met de portier. Hij wilde het café binnen, maar dat mocht niet meer. De man schreeuwde dat zijn jas nog binnen lag en dat hij die moest en zou krijgen, anders kon hij zijn woning niet binnen. (Zijn sleutels zaten in zijn jaszak, volgens hem)

Door het hevige tumult werd de aandacht getrokken van twee dienstdoende agenten. Zij hebben de man gevraagd of hij zich wilde verwijderen. Toen hij dit niet deed hebben de agenten hem gevorderd weg te gaan. Toen hij aan deze vordering ook niet voldeed is de man aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau. Hier gaf hij al toe dat hij zich een tikkeltje te agressief had gedragen.

Alle verdachten die op het politiebureau terechtkomen worden door agenten gefouilleerd, zo ook deze meneer. Uit zijn broekzak kwamen... zijn huissleutels. De man heeft een verklaring afgelegd. Tegen hem zal proces-verbaal opgemaakt worden. Omstreeks 06.45 uur kon hij weer huiswaarts keren.

O-137-2010 Verkeersongeval op de Postweg, Yerseke
Zondagmorgen om ongeveer 11.30 uur is een auto te water geraakt in Yerseke.
De 23-jarige bestuurster van de auto raakte de macht over het stuur kwijt in een bocht van de Postweg in haar woonplaats. Zij vloog uit de bocht en kwam in een naastgelegen vaart tot stilstand.

Het waterpeil was gelukkig laag. Zowel de bestuurster als haar 17-jarige Heinkenszandse passagiere kwamen doorweekt, maar alleen met de schrik in de benen, uit de auto. Voor de zekerheid zijn ze naar het ziekenhuis gebracht, maar daar konden ze, na controle, alweer vertrekken.

W-138-2010 Aanrijding met ambulance, getuigen gezocht
Zaterdagmiddag rond 12.30 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Nieuwe Vlissingseweg/President Rooseveltlaan in Vlissingen.
Een Belgische automobilist van 59 jaar oud en afkomstig uit Hoensbeek, kwam uit de richting van Middelburg en wilde in de richting van de Paul Krugerstraat rijden.

Ter hoogte van de President Rooseveltlaan zag hij niet dat een ambulancevoertuig de kruising over wilde steken. De verkeerslichten voor het ambulancevoertuig stonden op rood. De ambulance was met spoed op weg naar een patient. De verkeerslichten voor de Belgische automobilist straalden groen licht uit. De politie zoekt getuigen van dit ongeluk. Zij worden verzocht zich te melden op het politiebureau in Vlissingen, of te bellen met 0900-8844.