Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 16.05 uur

Utrecht, 24-01-2010

Aanhouding na verlaten plaats ongeval

OUDEWATER- Zaterdagmorgen 23 januari heeft de politie een man aangehouden nadat hij was doorgereden na het veroorzaken van een ongeval.

Omstreeks 09.50 uur kreeg de politie een melding dat er in de Van Kinschotstraat aan voertuig stond dat even daarvoor betrokken was geweest bij een ongeval in de Julianastraat. Hij reed daar tegen een geparkeerde aanhanger aan en reed door. De ter plaatse gekomen agenten zagen het voertuig staan en daarna een 25-jarige man uit Oudewater. De man bleek gedronken te hebben. Hij werd aangehouden. Op het bureau was de uitslag van de ademanalyse 740 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Vier jongens aangehouden voor brandstichting

WILNIS- Vier jongens zijn in de nacht van zaterdag op zondag 24 januari aangehouden voor brandstichting in een elektriciteitshokje.

Omstreeks 00.15 uur kreeg de politie van buitengewoon opsporingsambtenaren een melding dat aan in een natuurgebied de Geerkade een elektriciteitshuisje was afgebrand na brandstichting. Ze hadden de vier verdachten aangehouden. De politie nam ze van hen over en nam de vier jongens, twee van 15 jaar en een van 17 jaar uit Wilnis en een van 15 jaar uit Kockengen mee naar het politiebureau.

Taxichauffeur aangehouden

MIJDRECHT- Een taxichauffeur is zondagmorgen 24 januari aangehouden omdat hij een vlindermes in zijn taxi had liggen.

Omstreeks 04.05 uur kreeg de politie een melding dat een taxichauffeur aan de Rondweg mensen bedreigd had met een mes nadat hij bekogeld was met sneeuwballen. De ter plaatse gekomen agenten hielden de 36-jarige chauffeur uit Utrecht staande. In zijn auto troffen ze een vlindermes aan. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Aanhouding voor rijden met gestolen kentekenplaten

MAARSSEN- Een 20-jarige man is in de nacht van vrijdag op zaterdag 23 januari aangehouden voor het rijden met een gestolen kentekenplaat.

Omstreeks 01.30 uur zagen agenten een automobilist slingerend over de Atoomweg rijden. De man reed de Reactorweg in een ging daar stil staan. Agenten volgden de man en hielden hem staande. Toen ze het kenteken natrokken bleek de kentekenplaat gestolen te zijn. In de auto van de 20-jarige Rotterdammer lagen nog twee kentekenplaten. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd hij in verzekering gesteld.

Man aangehouden na meerdere verkeersovertredingen

VREELAND- Op zaterdagmorgen 23 januari heeft de politie een man aangehouden na meerdere verkeersovertredingen.

Omstreeks 02.40 uur zagen agenten een man met hoge snelheid over de Singel in Vreeland rijden. De automobilist reed met hoge snelheid twee keer door rood en negeerde in eerste instantie het stopteken van de politie. De politie zette de achtervolging in en kon de automobilist, een 22-jarige man uit Abcoude, in Braambrugge staande houden. De man had te veel gedronken en werd aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.