Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 16.15 uur

Utrecht, 24-01-2010

Man met bijl

VEENENDAAL De politie heeft op 24 januari rond 00.45 uur een 35-jarige Veenendaler aangehouden op verdenking van het bedreigen van een 40-jarige vrouw en een 18-jarige man in een woning aan de Trommelaar. Hij zou met een bijl hebben gezwaaid, gedreigd en was vermoedelijk onder invloed van alcohol. In eerste instantie was de verdachte bij de Weverij gezien, maar hij werd uiteindelijk gezien op de Kerkewijk en aangehouden. Hij zit vast voor nader onderzoek.

Ongeval met letsel

OVERBERG Op 23 januari is rond 23.40 uur een voertuig met drie inzittenden van de Slapersdijk afgeraakt. De 23-jarige bestuurder uit Leersum met twee inzittenden remde omdat hij van achteren werd gepasseerd door een andere auto. Vermoedelijk door de gladheid en het uitwijken naar rechts schoot hij met het voertuig over de kop en kwam drie meter lager onderaan de dijk terecht.

Hij raakte door het ongeval gewond en is met heup- en nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Twee inzittenden een 26-jarige man uit Amerongen en een 22-jarige vrouw uit Leersum raakten niet gewond.

Boetes voor overlast

VEENENDAAL De politie heeft op Het Ronde Erf op 23 januari omstreeks 23.55 uur vijf personen bekeurd voor overlast. De politie nam een kijkje na een melding. Hier troffen de agenten de groep Veenendalers in de leeftijd van 17 t/m 25 jaar aan onder een overkapping. Het vijftal was zichtbaar onder invloed en stond te schreeuwen. Daarop werden ze allen bekeurd voor het veroorzaken van overlast.

Aanhouding voor wapenbezit

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft op 23 januari rond 00.20 uur een 17-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede aangehouden voor wapenbezit. Bij de jongen was door personeel van een horecagelegenheid aan de Karel de Grotestraat een mes aangetroffen. Daarop werd de politie ingeschakeld via de horecafoon en de verdachte aangehouden.

Vechtpartij

VEENENDAAL Op 23 januari kreeg de politie rond 00.30 uur de melding dat er gevochten werd op de Veenslag. Hier trof de politie geen vechtende groepjes jeugd mer aan. Wel was een 19-jarige Veenendaler aanwezig met verwondingen aan het hoofd. Hij verklaarde dat er kort daarvoor tussen twee groepjes personen over en weer wat was geroepen wat uiteindelijk escaleerde in een vechtpartij. Hij zou daarbij op het hoofd zijn geslagen met een fles. Hij deed vervolgens aangifte. De politie verricht nader onderzoek.