Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 24 januari

Alkmaar, 24-01-2010 o 16:20

Verkeershinder door sneeuwval en gladheid

Alkmaar, zondag 24 januari 2010

De afgelopen 24 uur heeft het verkeer in de regio Noord-Holland Noord hinder ondervonden van de barre weersomstandigheden. Op de wegen deden zich hier en daar sneeuwduinen voor. Meerdere autos raakten van de weg en kwamen tegen een boom of in het water (bijzonderheden zijn vermeld in de persberichten). Er deden zich gelukkig nog geen grote persoonlijke ongelukken voor.

Eenzijdig verkeersongeval

Egmond aan den Hoef, zaterdag 23 januari 2010

In de ochtend rond 4:00 uur vond op de Hoeverweg een eenzijdig ongeval plaats. Een 40-jarige man uit Alkmaar raakte met zijn auto door onbekende oorzaak van de weg en kwam op zijn kant tegen een boom tot stilstand. Hij kon zelf de auto uit komen Hij is ter observatie naar het MCA gebracht. In het ziekenhuis is een bloedproef van hem afgenomen om te controleren of hij alcohol heeft gebruikt.

Eenzijdig verkeersongeval

Heerhugowaard, zaterdag 23 januari 2010

s Middags rond 17:10 uur vond op de Molenweg een eenzijdig ongeval plaats. Een 23-jarige man uit Opmeer raakte met zijn auto van de weg, raakte vervolgens een boom en kwam in de sloot tot stilstand. Hij raakte hierdoor gewond aan zijn hoofd en nek. De brandweer heeft hem uit zijn auto gehaald en hij is naar het MCA gebracht.

Motorrijders door gladheid onderuit

Enkhuizen, zaterdag 23 januari 2010

s Avonds rond 18:20 uur gleden op de Markermeerdijk, de N302, tussen Enkhuizen en Lelystad drie motorrijders onderuit. Zij werden verrast door de sneeuwval. De verwondingen vielen mee en ze konden ter plaatse worden behandeld. Door de sneeuw en ijzel was het wegdek zeer glad geworden.

Aanrijding door gladheid

Schagen, zaterdag 23 januari 2010

s Avonds rond 18:37 uur vond op de Kanaalweg in Schagen een frontale aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 21-jarige man reed in de richting van Kolhorn en een 22-jarige vrouw reed in de richting van Schagen, beiden uit Wieringerwaard. De vrouw gleed met haar auto door het spekgladde wegdek naar de rijstrook voor het tegemoetkomende verkeer. Zij kon daardoor de jongeman niet meer uitwijken. Beide bestuurders zijn ter observatie naar het MCA gebracht. De wegen waren nog niet schoongemaakt of bestrooid.

Auto in de sloot

Lambertschaag, zaterdag 23 januari 2010

s Avonds rond 18:40 uur vond op de Westfriesedijk bij Lambertschaag een eenzijdig ongeval plaats. Een 32-jarige vrouw uit Leidschendam kwam met haar band in een geul naast het asfalt terecht. Door terug te sturen de weg op, schoot ze naar de overkant en is zij waarschijnlijk door de gladheid het talud afgegleden en het lager gelegen water ingereden. Ze werd door een vriend die achter haar reed de auto uitgeholpen. Ze was niet gewond. De wegbeheerder is in kennis gesteld van de gevaarlijke geul langs de weg.

Auto te water

Andijk, zaterdag 23 januari 2010

s Avonds rond 18:30 uur vond op de Dijkgraaf Grootweg in Andijk een eenzijdig ongeval plaats. Een 74-jarige vrouw uit Alkmaar reed uit de richting van Stede Broec naar Andijk. Even voorbij de kruising met de Vleetweg raakte zij in de slip, raakte aan de linkerzijde van de weg een boom en belandde met de voorzijde in de sloot. De auto bleef hangen in de berm. Alle vier inzittenden konden met hulp van een voorbijganger uit de auto geholpen worden. Ze waren niet gewond geraakt.

Mishandeling en belediging agent

Hoorn, zondag 24 januari 2010

In de ochtend rond 2:15 uur is een 41-jarige vrouw uit Bovenkarspel op de Roode Steen in Hoorn aangehouden. Na 24:00 uur wilde zij nog een cafe binnengaan. Toen een agent haar uitlegde dat niemand meer na middernacht werd binnengelaten, schold ze de agent uit. Hij waarschuwde haar, echter ze bleef hem beledigen, waarop ze werd aangehouden. Ze verzette zich hevig en wilde haar naam ook niet geven. Tijdens de rit naar het politiebureau bleef ze zich recalcitrant gedragen. Ze had in de dienstauto een sigaret opgestoken. Eén agente stapte uit om de sigaret te doven. Ze kreeg van de vrouw een trap in haar gezicht en in haar buik. De vrouw werd vervolgens geboeid. Ook op het politiebureau bleef ze zich verzetten. Ze kreeg een procesverbaal en de agenten doen aangifte tegen haar.

Illegale afvalverbranding

Oudkarspel, zaterdag 23 januari 2010

s Middags rond 14:30 uur zagen surveillerende agenten grote vlammen aan de Hopmansweg op het industrieterrein Breekland. Er werd ongeveer twee kuub sloophout op de grond verbrand. Het betrof onder andere geschilderd hout en plaatmateriaal. De eigenaar was aanwezig en kreeg een boete van 300 euro voor de illegale afvalverbranding.

Brandstichting

Alkmaar, zaterdag 23 januari 2010

In de ochtend rond 6:00 uur kwam bij de politie een melding binnen van een brand aan de Roelantstraat. Er was brand uitgebroken in een horecagelegenheid. De brandweer was snel ter plaatse en had de brand snel onder controle. De politie gaat uit van brandstichting. De recherche heeft een sporenonderzoek uitgevoerd. Heeft u iets verdachts gezien, dat kan helpen in het oplossen van deze zaak, neemt u dan contact op met de politie in Alkmaar: 0900-8844.

Aangehouden na vernieling

Warmenhuizen, zondag 24 januari 2010

In de ochtend rond 1:30 uur werd een 19-jarige jongeman uit Warmenhuizen op heterdaad aangehouden voor vernieling van een ruit van een reclamebord (ABRI). Surveillerende agenten zagen op de Baan in Warmenhuizen een groepje jongeren die zich verdacht gedroegen. Ze gingen er snel vandoor bij het zien van de agenten. De agenten zagen vervolgens bij een glazen reclamebord de jongen die een fiets oppakte. Ook zagen ze dat de ruit vernield was. Toen ze de jongen vroegen hoe het kwam dat het ruit gebroken was, bekende hij. Hij zou dit samen met een andere jongen hebben gedaan, maar wilde niet zeggen wie dit was. Hij is aangehouden.

Rijden zonder rijbewijs

Heerhugowaard, vrijdag 22 januari 2010

s Avonds rond 21:20 uur zagen surveillerende agenten op de Erasmussingel een auto rijden, die zijn verlichting niet in orde had. De bestuurder kreeg een signaal dat hij moest stoppen. Even remde hij af, maar hij gaf vervolgens gas en reed weg in de richting van de Vondellaan. Op de Jan Luykenstraat was de bestuurder gestopt. Het bleek te gaan om een 17-jarige jongeman uit Wervershoof die zijn rijbewijs nog niet had. Hij is hiervoor aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

Invordering rijbewijzen door drank

Heerhugowaard, zondag 24 januari 2010

In de ochtend rond 3:15 uur werd op de Middenweg een 17-jarige bromfietser uit Heerhugowaard gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij bleek teveel gedronken te hebben en is aangehouden. Op het bureau blies hij 620 ug/l. Hij is beginnend bestuurder, waardoor hij bijna zeven keer de limiet van 90 ug/l heeft overschreden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Schagen, zaterdag 23 januari 2010

In de ochtend rond 1:00 uur werd op de Westerweg een 24-jarige bromfietser gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij bleek teveel gedronken te hebben en is aangehouden. Op het bureau blies hij 240 ug/l. Hij is beginnend bestuurder, waarvoor een limiet geldt voor 90 ug/l. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal en een rijverbod.

Wieringerwerf, zaterdag 23 januari 2010

In de ochtend rond 1:46 uur werd op de Terpstraat een 21-jarige bestuurder uit Slootdorp gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij viel op door zijn bijzondere rijstijl. Hij bleek teveel gedronken te hebben en is aangehouden. Op het bureau blies hij 760 ug/l. Hij is beginnend bestuurder, waarvoor een limiet geldt voor 90 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Schagen, zaterdag 23 januari 2010

In de ochtend rond 1:40 uur zagen surveillerende agenten op de Markt in Schagen een automobilist en zijn passagier zonder gordel rijden. Hij kreeg een stopteken. De 21-jarige bestuurder stapte uit en rende vervolgens weg. Hij kon toch worden staande gehouden. Hij rook naar de alcohol en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 490 ug/l. Hij is beginnend bestuurder, waarvoor een limiet geldt voor 90 ug/l. Hij kon zijn rijbewijs niet tonen, omdat hij deze nog moest ophalen na een eerdere invordering. Hij mag m binnen drie dagen weer inleveren. Ook is zijn auto in beslaggenomen. Voor het rijden onder invloed wordt hij bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) aangemeld voor het volgen van de verplichte LEMA-cursus. Dit bleek niet de eerste keer te zijn dat de jongeman in het verkeer was betrapt op het gebruik van alcohol.

Alkmaar, zaterdag 23 januari 2010

In de ochtend rond 2:20 uur zagen surveillerende agenten op de Stationsweg in Alkmaar een 31-jarige automobilist uit Alkmaar met hoge snelheid aan komen rijden. Hij parkeerde vervolgens zijn auto half op het fietspad en half in het plantsoen. Hij werd hierover aangesproken. Hij sprak met dubbele tong en is aangehouden. Op het bureau blies hij 650 ug/l (220 ug/l toegestaan). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg ook een proces-verbaal en een rijverbod.

Medemblik, zaterdag 23 januari 2010

In de ochtend rond 2:45 uur werd op de Oosterdijk in Medemblik een 22-jarige automobilist uit Wervershoof gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij bleek teveel gedronken te hebben en is aangehouden. Op het bureau blies hij 455 ug/l. Hij is beginnend bestuurder, waarvoor een limiet geldt voor 90 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Venhuizen, zaterdag 23 januari 2010

s Avonds rond 22:50 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er een auto in de sloot langs de Koggeweg lag. Daar aangekomen was de bestuurder al zelf uit de auto gekomen. De 53-jarige Poolse bestuurder werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij bleek gedronken te hebben en is aangehouden. Op het bureau weigerde hij de ademanalyse. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg een procesverbaal en een rijverbod.

Alcoholcontrole

Castricum, vrijdag 22 januari 2010

Tussen 22:00 uur en 0:30 uur werd op de Beverwijkerstraatweg een alcoholcontrole gehouden. Op het parkeerterrein van een supermarkt werden de bromfietsers en automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Er werden 293 blaastesten gedaan, waarvan er zeven personen teveel hadden gedronken. Vier overtreders kregen een proces-verbaal en een rijverbod omdat zij meer hadden gedronken dan de toegestane limiet. Er werden geen rijbewijzen ingevorderd.

Rijden zonder rijbewijs

Castricum, zaterdag 23 januari 2010

Tijdens de alcoholcontrole op de Beverwijkerstraatweg werd een 27-jarige automobilist uit Castricum gecontroleerd. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en kreeg hiervoor een procesverbaal. Hij bleef met de ademanalyse net onder de strafbare limiet.

Snelheidscontroles

Schagen, zaterdag 23 januari 2010

s Middags tussen 14:40 uur en 17:25 uur vond op de Kanaalweg een snelheidscontrole met radarapparatuur plaats. Er reden 32 automobilisten te hard. De hoogst gemeten overtreding was 108 km/u, waar 80 km/u is toegestaan. Alle overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Starnmeer, zaterdag 23 januari 2010

Tussen 14:25 uur en 18:45 uur vond op de Provincialeweg N246 bij Starnmeer een snelheidscontrole met radarapparatuur plaats. Er reden 118 automobilisten te hard. De hoogst gemeten overtreding was 125 km/u, waar 80 km/u is toegestaan. Alle overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Enkhuizen, zaterdag 23 januari 2010

Tussen 14:45 uur en 17:00 uur vond op de Provincialeweg bij Enkhuizen een snelheidscontrole met radarapparatuur plaats. Er reden 29 automobilisten te hard. De hoogst gemeten overtreding was 101 km/u, waar 80 km/u is toegestaan. Alle overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.