Gemeente Culemborg


Algemeen Plaatselijke Verordening

Beleid samenscholing en handhavingsbeleid samenscholing Terweijde

De burgemeester van Culemborg maakt bekend dat hij op 19 januari 2010, op grond van artikel 2:1 van de Algemene Plaatselijke Verordening 2009, het beleid samenscholing en handhavingsbeleid samenscholing Terweijde heeft vastgesteld.


1. Beleid samenscholing
In de APV wordt in artikel 2:1 het begrip 'samenscholing' gehanteerd. De burger moet kunnen weten wanneer een samenscholing verboden is en wanneer een samenscholing is toegestaan. Daarom wordt in de algemene beleidsregels aangegeven wanneer in ieder geval sprake is van een samenscholing als bedoeld in de APV.


2. Handhavingsbeleid samenscholing Terweijde Een samenscholingsverbod, voor een langere termijn, is gewenst en noodzakelijk voor de omvangrijke openbare orde problematiek in de wijk Terweijde. Deze overlast is niet alleen van de afgelopen periode; de overlast wordt regelmatig en structureel in geheel Terweijde ervaren en bestaat al meerdere jaren. Dit handhavingsbeleid ten aanzien van samenscholing in de wijk Terweijde houdt kort samengevat het volgende in:

Waar?
De handhaving geldt voor het gebied begrensd door: de Weidsteeg, Rijksstraatweg, Provinciale weg N320 en de Parklaan, inclusief oostelijke groenstroken, één en ander zoals aangegeven op de bij deze samenscholingsverbod behorende kaart.

Wie?
De handhaving is met name gericht op overlastgevende of criminele jongeren/jeugdig volwassen.

Wanneer?
Het beleid wordt gedurende 6 maanden lang (van 25 januari tot 25 juli 2010) dagelijks van 00.00-24.00 uur toegepast.

Wat?
Het is niet toegestaan in het gebied met 4 of meer personen bij elkaar te staan. Er moet hierbij sprake zijn van een aantoonbare (dreigende) verstoring van de openbare orde. Overtreding of het niet opvolgen van door de politie gegeven bevelen wordt strafrechtelijk vervolgd.

Ter inzage en communicatie
Het besluit, beleid samenscholing en handhavingsbeleid samenscholing Terweijde van de burgemeester liggen voor een ieder ter inzage, tijdens openingstijden, in het stadskantoor. Het beleid is ook op de gemeentelijke website te vinden.

Inwerkingtreding
Het beleid samenscholing en handhavingsbeleid samenscholing Terweijde treden in werking op de dag na publicatie, te weten per 25 januari 2010.