Willex introduceert Nederlandse kunst op fietstassen


ROSMALEN, 20100124 -- Op zondag, 24 januari aanstaande om 10.00 uur zal Willex op de beurs Fietsvak 2010 in Rosmalen op stand V148 officieel de collectie "Mei Doet" dubbele fietstassen introduceren. Deze tassen tonen aan weerszijden afbeeldingen van schilderijen van de Friese kunstenares Doet Boersma. Met deze collectie wordt Nederlandse hedendaagse schilderkunst middels de fietstas in het straatbeeld gebracht.

De schilderijen die in deze collectie fietstassen worden afgebeeld zijn : "Boksumerdaam", "Lânskip 2" en "Tulpen". "Boksumerdaam" is een ingetogen, figuratief winterlandschap, "Lânskip 2" is een kleurrijk non-figuratief zomerlandschap en "Tulpen" een figuratief landschap met een veld rode tulpen.

De tassen hebben een inhoud van 52 liter en zijn extra groot uitgevoerd om de schilderijen goed tot hun recht te laten komen. Ze zijn gemaakt van waterdicht bisonyl.

De samenwerking tussen Doet Boersma en Willex is ontstaan in Hong Kong, waar Doet in 2009 exposeerde. Doet leerde daar Grace Ma kennen, een van origine Hong Kongse ontwerpster van Nederlandse fietstassen. Ma exporteerde in de afgelopen vijftien jaar meer dan vijf miljoen fietstassen naar Nederland. Zij brengt sinds 2007 onder het merk Willex collecties fietstassen, regenkleding en fietsaccessoires op de Nederlandse en Belgische markt.

Doet Boersma Wjelsryp (`58) doorliep de lerarenopleiding (teken- en handvaardigheid) Ubbo Emmius in Leeuwarden (`83) en de Kunstacademie Minerva Groningen (`85). Zij is vooral bekend door het schilderen van het Friese landschap, zowel figuratief als abstract. Doet's werken zijn o.a. geëxposeerd in Nederland, Duitsland Engeland, Frankrijk en Hong Kong.

De "Mei Doet" fietstassen zullen vanaf medio april 2010 te koop zijn in Nederland en België.