Politie Zeeland


---


O-141-2010 Tunnel dicht wegens roekeloze automobilist
Zondagmiddag omstreeks 15.30 uur is de Westbuis van de Westerscheldetunnel enige tijd afgesloten omdat een automobilist roekeloos rijgedrag vertoonde.
Door diverse automobilisten werd rond 15.30 uur gemeld dat zij waren ingehaald door een roekeloos rijdende automobilist. De man zou andere weggebruikers zowel links als rechts inhalen, slingerend rijden, dan weer keihard rijden en dan weer langzaam. De andere weggebruikers hadden het vermoeden dat de man dronken was.

Toen agenten van de Zeeuwse politie ter plaatse was konden ze de 23-jarige Belg aanhouden in de tunnel. Andere weggebruikers hebben enige tijd voor de slagbomen moeten wachten. Toen de man was aangehouden door de agenten werd hij overgebracht naar het politiebureau. Hierna konden de wachtenden hun weg weer vervolgen.

De man heeft een blaastest moeten doen, maar daaruit kwam niet dat hij teveel had gedronken. Hij heeft een verklaring afgelegd en omstreeks 19.15 uur kon ook hij zijn weg weer vervolgen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het in gevaar brengen en hinderen van andere weggebruikers.

Z-142-2010 Rijbewijs ingenomen
Het rijbewijs van een 58-jarige man uit de gemeente Sluis is zondagavond ingenomen door de Zeeuwse politie.
De man werd door agenten gecontroleerd op de Deltastraat in Hoofdplaat. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij bijna drie keer teveel had gedronken. De man vond zichzelf nog wel capabel om een auto te besturen.