Ingezonden persbericht

Amsterdam, 25 januari 2010

RAPPER DEAMS ROEPT ZIJN FANS OP VOOR EEN VIDEOCLIP MET DE LA SOUL.

Wat doe je als je een song hebt gemaakt met internationale grootheden, maar zij begeven zich over de grote oceaan en jij zit hier? De mogelijkheden zijn divers; je stapt op een vliegtuig of je vraagt hen om beelden te sturen.
Nederlandse rapper Deams bedacht wat anders: betrek de fans en laat hen een visie geven op deze unieke samenwerking met de hip hop formatie De La Soul. Tot zondag 28 februari kan een iedereen een videoclip insturen voor de single "The Boombap Experience".

Tegenwoordig is het digitaal bewerken van muziek- en beeldmateriaal niet meer weggelegd voor werknemers van een grote studio. Deams geeft creatieven met audio/visuele aanleg de gelegenehid om hun vaardigheden te verwerken in de videoclip voor deze single. Deze vaardigheden kunnen van alles zijn: van animatie tot een creatieve fotobewerking. Deams stelt bestaande beelden beschikbaar, maar kan ook aanwezig zijn bij een eventuele video opname.

Stemmen
Het publiek heeft een belangrijke stem in het bepalen van de winnaar. Vanaf 01 maart kan er op video clips gestemt worden via Deams website www.deamsmusic.com.
Deze publieksstemming wordt aangevuld door de bijdrage van een proffesionele jury bestaande uit Lee Stuart (State Magazine/Stylist), Jeffrey Croeze (www.vinger.nl), Terilekst (Art Creator) en Deams zelf. De winnaar krijgt de kans ervaring op te doen bij Creationline, een bureau gespecialiseerd in digitale communicatie en ontvangt diverse prijzen zoals een gesigneerde EP (vinyl) door zowel Deams als De La Soul en andere gewilde gadgets.

Deams
Rapper Deams is als onafhankelijke speler vooral op zoek naar de mogelijkheden die digitale media bieden voor de muziekindustrie. Zijn repertoire is bovendien tijdloos: klaar voor toekomstige luisteraars, gerespecteerd door zijn fanbase en beroepsgenoten. Een aantal van deze beroepsgenoten brachten hun legendarische skills ten gehore op Deams EP "The Legacy" die op 09-09-09 uit kwam. Grote internationale namen zoals Big Daddy Kane, Chuck D, De La Soul, Ice-T, Jeru the Damaja and DJ Premier leverden hun bijdrage. Beelden van de opgenomen bijdragen mixend met een live performance, brengt hij een nooit eerder vertoond format voor een live show, zonder af te wijken van zijn eigen stijl.

De single 'The Boombap Experience' is de opvolger van 'State Your Game' featuring Big Daddy Kane en zal ook op het komende album van Deams te vinden zijn, welke in de loop van 2010 verwacht wordt en waar behalve deze internationale grootheden ook meer Nederlands talent te vinden zal zijn.

Meer details over de contest: http://www.deamsmusic.com/web/video-clip-contest/
---

Noot voor redactie,