Gemeente Binnenmaas

Gedichtendag in gemeente Binnenmaas

In het kader van de Gedichtendag 2010 heeft de gemeente Binnenmaas in week 4 een viertal bijeenkomsten georganiseerd. Zoals de organisatie ook de voorgaande jaren reeds bewees, is er met het actief en passief genieten van poëzie een breed publiek warm te maken in onze gemeente.

Het thema van de Gedichtendag dit jaar is Over de Grens. De organisatoren zijn erin geslaagd een programma samen te stellen dat in meer dan een opzicht op het scherpst van de snede balanceert. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk, belangstellenden zijn van harte welkom.

Bekijk hier het schema download met alle bijeenkomsten op een rij.

Aftrap in de Opkamer in Maasdam

Op maandag 25 januari wordt de aftrap gegeven in de Opkamer van Eelse Bies aan de Merwedestraat te Maasdam. Daar geven, in intieme setting en onder begeleiding van harpmuziek door Leonieke de Kleer, de verhalenvertellers Bert van der Linden, Eelse Bies en kunstenares Hanneke Le Clercq een proeve van hun kunnen. Bij deze bijeenkomst is het aantal plaatsen beperkt, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Bekendmaking winnaar Gedichtenwedstrijd

Dinsdag 26 januari zijn belangstellenden vanaf 19.30 uur van harte welkom in het gemeentehuis in Maasdam. Hier vindt een feestelijke bijeenkomst plaats, die muzikaal wordt omlijst door Mu-chique. Tijdens deze bijeenkomst wordt de winnaar van de Gedichtenwedstrijd 2010 bekendgemaakt. Maar liefst 28 dichters uit Nederland en België hebben gereageerd op de oproep in de gemeenterubriek om een gedicht in te sturen rondom het thema Over de grens. De deskundige jury, onder voorzitterschap van Eelse Bies, kiest uit meer dan 50 ingezonden gedichten de winnaar.

Poëzie op de Kop van de Barendrechtse Brug Gijs ter Haar

Woensdagavond 27 januari vanaf 19.30 uur verzorgt een spraakmakende dichter, de slam poet Gijs ter Haar een bijzondere voorstelling op de Kop van de Barendrechtse Brug. Onder het genot van een warme hartversterking en verwarmende vuurtjes laat Ter Haar de toehoorders kennismaken met een andere vorm van poëzie, levend, jong en enerverend. Gijs ter Haar is een podiumdichter pur sang, de reus met het immense hart dat bij tijd en wijle weer zo klein als een kinderknuistje zijn kan. De avond wordt muzikaal omlijst door de band In Violet Light en samen met deze band wordt de avond afgesloten in café het Veerhuis in Puttershoek.

Uniek optreden tijdens raadsvergadering

Tot slot, op donderdag 28 januari, Gedichtendag zelf. Dan treedt het Theater van de Verloren Tijd op in het gemeentehuis in Maasdam. Met een uniek optreden tijdens de raadsvergadering wordt deze week vol dichtkunst afgesloten. Belangstellenden zijn van harte welkom om vanaf 20.00 uur samen het Theater van de Verloren Tijd en trio Jan van der Wal het glas te heffen op de poëzie.

Aanmelden?

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met San Vermaas (medewerker kunstzaken gemeente Binnenmaas), via tel. 078 - 676 44 33 of e-mail san.vermaas@binnenmaas.nl. Vermeld hierbij de activiteit en het aantal personen.