Gemeente Almere

Bouw Internationale School Almere van start

25-01-2010 | Start: 16:30 | Eind: 17:00 | Locatie: Bouwplaats

Eerste paal geslagen door staatssecretaris Marja van Bijsterveldt en wethouder Martine Visser

Op maandag 25 januari 2010 zullen staatssecretaris Marja van Bijsterveldt en wethouder Martine Visser de eerste paal slaan van het nieuwe schoolgebouw van "the International School Almere".

De Internationale School Almere is nu nog tijdelijk gehuisvest in het Trinitas College. Maar gaat zich vestigen in het Cascadepark Oost. Dit park gaat plaats bieden aan een mix van wonen en werken in een duurzame en exclusieve omgeving. De Internationale school Almere past prima binnen dit plaatje en zal straks voor internationale bedrijven een extra stimulans zijn om hun bedrijf in het Cascadepark Oost te vestigen. Bovendien zijn er veel jongeren in Almere en daarbuiten, die een internationale opleiding willen volgen omdat ze bijvoorbeeld later in het buitenland of voor een buitenlandse vestiging willen gaan werken.

Het nieuwe schoolgebouw krijgt een campusachtige setting: met studieplekken, laboratoria, een mediacentrum en flexibiliteit ten aanzien van de indeling van de klaslokalen. De Internationale School biedt naast de leeromgeving voor de jongeren ook andere faciliteiten aan de internationale gemeenschap in Almere, zoals: cursussen, internationale manifestaties en lezingen. Het nieuwe schoolgebouw geeft de Internationale school de mogelijkheid hun huidige leerlingaantal van 80 te verhogen naar maximaal 300 leerlingen.

Locaties:
Eerste paal: Bouwplaats Almere Poort (zie routebeschrijving) Toespraken: Trinitas College, Sas van Gentlaan 6, 1324 CT Almere

Programma:
16.30 uur Iedereen al op de bouwplaats
16.30 uur Eerste paal slaan (eerste persmoment) en vertrekken naar Trinitas college
Tussen 16.30 - 17.00 uur Aankomst op Trinitas College (tweede persmoment)
Toespraak dhr Brok, voorzitter Raad van Bestuur Trinitas College Toespraak van staatssecretaris Marja van Bijsterveldt Toespraak van wethouder Visser met vervolgens de uitreiking van het stedelijk pamflet CDA aan de staatssecretaris
Nieuwjaarsreceptie 2010