Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Samen schouders onder woonopgave
Platform Limburgse Woningcorporaties en Provincie Limburg

Woensdag 20 januari jl. hebben het Limburgs Platform Woningcorporaties en de verantwoordelijk gedeputeerde Noël Lebens van de Provincie Limburg een constructief overleg gehad over de rollen, verantwoordelijkheden en samenwerking op het gebied van de woon- en maatschappelijke opgaven in Limburg.

Zij concluderen dat de opgaven het absoluut noodzakelijk maken dat corporaties, gemeenten/regios en Provincie gezamenlijk de problematiek aanpakken. Partnership vormt het uitgangspunt om onder andere de gevolgen van de demografische ontwikkelingen (krimp) het hoofd te bieden.

De uitwerking van de provinciale woonvisie, in de loop van dit jaar, biedt ook de mogelijkheid tot meer betrokkenheid van de corporaties bij de ontwikkeling en uitvoering van die visie. Andere partners in dit proces zijn de gemeenten en regios. De Provincie ziet voor zichzelf daarin een meer coördinerende en regisserende rol weggelegd. De corporaties onderschrijven dit.

De samenwerking wordt ook gezocht in het ontwikkelen van nieuwe juridische en financiële instrumenten. Deze zijn vooral gericht op herstructurering en transformatie van de woningvoorraad, maar ook op het in standhouden en verbeteren van de leefbaarheid of het voorzieningenniveau in zowel stedelijke als plattelandsgebieden.

Het Platform en de Provincie spreken af belangrijke gezamenlijke themas periodiek te blijven afstemmen.

25-1-2010 08:28