Politie Groningen

Maandag 25 januari 2010

Provincie Groningen, 25-01-2010

Groningen: politie houdt jongen voor vernieling aan

De politie heeft zondagavond een 14-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor vernieling. De jongen wordt ervan verdacht dat hij samen met een 13-jarige jongen uit Groningen twee ruiten van een school aan de Vaargeul heeft ingegooid. De 14-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Zijn 13-jarige kameraad bekende ook een raam te hebben vernield. Hij wordt deze week nader gehoord. Beide verdachten worden waarschijnlijk doorverwezen naar buro Halt.

Haren: twee gewonden bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op het Felland in Haren is zondagavond rond zes uur s avonds een echtpaar uit Tolbert gewond geraakt. De bestuurder van de auto, een 54-jarige vrouw uit Tolbert, moest uitwijken voor een overstekende hond. Zij kon echter een aanrijding met het beest niet voorkomen. Na de aanrijding botste de Tolberter tegen een plaatsnaambord. Uiteindelijk botste de vrouw tegen een boom. De bestuurster en haar echtgenoot raakten door de klap gewond.De twee moesten door de brandweer uit de auto worden gehaald. Zij werden met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De hond overleefde het ongeval niet. De politie heeft een rapportage en een analyse van het ongeval gemaakt.

Tolbert: jongens aangehouden voor vernieling

Een 15-jarige jongen uit Leek is zondag samen met een 18-jarige kompaan uit Leek aangehouden voor vernieling. De politie trof het tweetal in een schuur van een leegstaande woning aan. Eén van de twee verdachten bekende later dat hij met behulp van een bezemsteel een ruit had geforceerd en dat ze op deze wijze binnen waren gekomen. De jongens stonden toen de politie arriveerde in de schuur een jointje te roken. De politie maakt proces-verbaal op.

Nieuw Beerta: dronken bestuurder na ongeval aangehouden

Een 25-jarige man uit Heiligerlee is zondagnacht door de politie aangehouden op de Hoofdweg in Nieuw Beerta. De politie trof de auto in een sloot aan, terwijl de bestuurder er vandoor was gegaan. Korte tijd later kwam de 25-jarige aangelopen. Op het politiebureau bleek dat de beginnende bestuurder 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Hij verklaarde dat hij de macht over het stuur was verloren. De 25-jarige was vervolgens met auto in de sloot terechtgekomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse locaties in de provincie Groningen een snelheidscontrole gehouden.

Veendam, Provincialeweg N366: aantal geregistreerde voertuigen: 857, aantal overtredingen: 57, hoogst gemeten snelheid: 145 km/uur, snelheidslimiet: 100 km/uur.

Zuidbroek, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 2095, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, snelheidslimiet: 100 km/uur.

Usquert, Provincialeweg N363: aantal geregistreerde voertuigen: 163, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Leens, Provincialeweg N361: aantal geregistreerde voertuigen: 733, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1428, aantal overtredingen: 49, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.

Groningen, Provincialeweg N355: aantal geregistreerde voertuigen: 2160, aantal overtredingen: 57, hoogst gemeten snelheid: 133 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.