GroenLinks Goes


Goes moet ook bereikbaar zijn en blijven.

Maandag 25 januari 2010, 03:03u

GroenLinks geeft daarbij prioriteit aan langzaam verkeer en openbaar vervoer. Op die manier voorkomen we dat Goes dichtslibt. Wij leggen de nadruk op een goed openbaar vervoer en een fijnmazig netwerk van goede, veilige en comfortabele fietsroutes. Woonwijken moeten optimaal door openbaar vervoer worden ontsloten en in en rond de binnenstad komen voldoende (ook bewaakte) fietsenstallingen.

Als het aan GroenLinks ligt is Goes binnenkort weer de beste fietsstad van Nederland. En blijft het dat ook.

Gemotoriseerd verkeer dat geen bestemming heeft in Goes moet worden afgeleid. De overlast door recreatieverkeer in Wolphaartsdijk wordt teruggedrongen.

Er worden maatregelen genomen om de verkeersaantrekkende werking van de binnenstad te beperken. Op loopafstand van de binnenstad is voldoende parkeergelegenheid. Wij zijn geen voorstander van het bouwen van nieuwe, verkeersaantrekkende, parkeergarages binnen de singels. Om onnodig zoeken naar een parkeerplaats te voorkomen komt er een parkeerverwijssysteem.

Het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan (GVVP) wordt geactualiseerd en van een prioritering voorzien.

Een transferium is volgens GroenLinks een goede manier om de parkeerdruk op het centrum te verminderen. Daarom heeft GroenLinks het transferium altijd ondersteund.

GroenLinks werkt!

Transferium Goes

In de zomermaanden juli en augustus wordt er van dinsdag tot en met zaterdag voor gratis vervoer gezorgd tussen het transferium in Goes en het centum van Goes. De auto kunt u gratis parkeren op het transferium bij de Zeelandhallen, direct toegankelijk vanaf de rotonde vanaf de A256. De bus brengt u binnen tien minuten van de Zeelandhallen naar het parkeerterrein en de Westwal aan de rand van het centrum.

Van september tot en met juni is het transferium op dinsdag en zaterdag in gebruik.