Stadsdeel Amsterdam-Noord

Theater M-LAB sleept Ondernemersprijs binnen

De combinatie Kunst en Ondernemerschap is in deze stad nergens zo vanzelfsprekend als in Noord.' Dat zei stadsdeelvoorzitter en jurylid Rob Post bij de uitreiking van de Ondernemersprijs 2009. Het thema van de race om de prestigieuze prijs was dit keer `cultureel ondernemen'. Donderdag 21 januari overhandigde Rob Post de Ondernemersprijs 2009 Amsterdam-Noord aan Koen van Dijk, zakelijk leider van M-Lab.

Rob Post prees het lef van M-Lab om op een bijna onvindbare plek in Amsterdam-Noord een (nu al nationaal bekend) theater te starten. `M-Lab is dé formule om Amsterdam-Noord op cultureel gebied nog beter op de kaart te zetten. M-Lab draagt eraan bij dat de theaterwereld en
-bezoekers naar Amsterdam-Noord komen om geëntertaind te worden. M-Lab is het bedrijf dat zich in Amsterdam-Noord in 2009 met voorsprong als cultuurtempel manifesteerde', aldus Rob Post. De prijs bestond uit een sculptuur van André Volten en een geldbedrag van 5000 euro.

Het aantal inzendingen voor de competitie was dit keer uitzonderlijk hoog: bijna veertig. Uit de aanmeldingen werden de Noorderparkkamer, Noordjes Kinderkunst en het M-LAB genomineerd voor de prijs. De jury was zeer onder de indruk van de culturele aanjaagfunctie van de Noorderparkkamer, onlangs nog begiftigd met VPRO's Droomstadprijs voor stedelijke leefbaarheid. Het kleinschaliger maar niet minder sympathiek en succesvolle Noordjes Kinderkunst viel evenmin in de prijzen. Deze `talentenfabriek' in de Van der Pekbuurt dwong bij de jury groot respect af. `Met relatief geringe kunstzinnige middelen worden kinderen geprikkeld, uitgedaagd en aangemoedigd om zelf te durven laten zien wat zij kunnen', aldus de jury.

Lees het Juryrapport

Ook op de website

* Ondernemersprijs