Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2010Z01164

Vragen van de leden Atsma en Uitslag (beiden CDA) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de staatssecretaris van Economische Zaken over misleidende sms-diensten. (Ingezonden 21 januari 2010)


1
Kent u het rapport "Altijd binnen bereik" van de stichting Mijn Kind Online dat op 18 januari jl. is gepubliceerd?


2
Wat vindt u van de conclusie dat een kwart van de Nederlandse jongeren wel eens is opgezadeld met een ongewild abonnement op een sms-dienst?


3
Bent u van mening dat de sms-gedragscode onvoldoende duidelijk is?


4
Vindt u dat de sms-gedragscode aangepast moet worden en zo ja, op welke punten? Bent u bereid om met de sms-industrie hierover in overleg te treden?


5
Kunt u bevestigen dat al sinds 2003 een sms-gedragscode bestaat, deze code is telkens aangepast, en dat ook nu blijkt dat de problemen rond sms-diensten nog niet zijn opgelost? Is een gedragscode het geëigende middel om deze problemen op te lossen of vindt u dat er andere maatregelen getroffen moeten worden? Zo ja, welke?


6
Kunt u bevestigen dat de stichting Mijn Kind Online ontevreden is over de reclamecode voor sms-diensten? Zijn reclames de afgelopen jaren herhaaldelijk door de Reclame Code Commissie misleidend bevonden? Vindt u dat de reclamecode aangepast moet worden en zo ja, op welke manier? Welke maatregelen gaat u treffen?


7
Kunt u deze vragen beantwoorden vóór het algemeen overleg SMS-diensten d.d. 27 januari 2010?