Deltion College


nieuws

25-01-10

Catherine presenteert interviewtechnieken

Catherine Keyl heeft 20 januari een presentatie gegeven aan studenten van de afdeling Kunst, Media en Design. Gedurende een uur behandelde ze allerlei onderwerpen die bij het maken van televisieprogramma's komen kijken.

De onderwerpen liepen uiteen van het interviewen en reportages maken overal ter wereld. De invalshoek die Catherine hierbij hanteerde, waren haar eigen ervaringen. De studenten kregen de gelegenheid om veel vragen te stellen waarmee de aard van de presentatie veel dynamischer werd. Er waren veel vragen over acteren, vragen over de ervaringen van Catherine en één student vroeg of er misschien een stage plaats was.

Na afloop van de presentatie heeft Catherine straatinterviews afgenomen in Zwolle voor haar website catherine.nl. Studenten Animatie en Audiovisuele Vormgeving legden de interviews met meerdere camera's vast onder begeleiding van hun docent, Samir el Bourji. De interviews worden gemonteerd, van een leuke leader voorzien en vervolgens op de website www.catherine.nl geplaatst. In een reactie achteraf vertelde dat Catherine het enig vond en dat ze onder de indruk was van de enthousiaste studenten.

---