Gemeente Delft

Verkeershinder bij Bolwerk

Maandag 25 januari starten bij het Bolwerk de werkzaamheden om de nieuwe trambaan op de Phoenixstraat aan te sluiten op de huidige trambaan op de Westvest. De doorstroming van het verkeer op de kruising gaat lastiger zijn gedurende de werkzaamheden. De verwachting is dat de werkzaamheden vijf weken in beslag nemen.

De kruising bij het Bolwerk/Binnenwatersloot wordt ingrijpend gewijzigd. De weg kruist het Bolwerk bij het spoorviaduct. De tramrails moeten voor de aansluiting op de Westvest een bocht gaan maken over dit omlaag lopende gedeelte van de weg. Omdat het technisch niet mogelijk is voor tramrails om zowel een horizontale bocht als een beweging omlaag te maken, wordt de weg opgehoogd. Hiervoor wordt beton gestort en opnieuw geasfalteerd.

Door het ophogen van de weg wordt de doorrijhoogte onder het viaduct bij het Bolwerk beperkt tot 3 meter. Voorheen was dit hoger. Dit betekent dat bepaald (vracht)verkeer en bussen geen gebruik meer kunnen maken van deze onderdoorgang.

Het weekend van 6 en 7 februari is gepland als buitendienststelling van de tram zodat de sporen op elkaar aangesloten kunnen worden. In hetzelfde weekend wordt ook de aansluiting van de trambaan op de Kampveldweg gerealiseerd. De werkzaamheden bij de Kampveldweg starten ook 25 januari en geven minder verkeershinder dan de werkzaamheden bij het Bolwerk.

Actuele informatie vindt u op www.spoorzonedelft.nl.