Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VROLIJKE SMARTIES: NATUURLIJK KLEURRIJK IN 2010
Nu zónder kunstmatige kleurstoffen

Amsterdam, 25 januari 2010 -- SMARTIES(TM), wie is er niet mee opgegroeid? Het vrolijke chocoladesnoepje, dat al sinds de jaren '60 in Nederland verkrijgbaar is, gaat mee met de tijd en maakt een verandering door. Vanaf nu bevat het namelijk geen kunstmatige kleurstoffen meer; de kleuren hebben een natuurlijke bron. Vanzelfsprekend behoudt SMARTIES wel de zo herkenbare smaak en kleurtjes. Ook het bekende puzzelstukje op het mini-doosje blijft, waardoor SMARTIES niet alleen lekker is om op te eten, maar ook heel leuk om mee te spelen.

Groente en fruit als natuurlijke bron van de kleuren De acht vrolijke kleuren van SMARTIES hebben nu een natuurlijke bron en komen onder andere uit groente en fruit (zoals radijs, citroen en rode kool). Deze ontwikkeling van SMARTIES is geheel in lijn met de wens van ouders naar tussendoortjes zonder kunstmatige kleurstoffen voor kinderen. Zo blijkt ook uit recent onderzoek*.

Ook de verpakkingen zijn aangepast en hebben de melding 'zonder kunstmatige kleurstoffen' gekregen. Bovendien geeft de nieuwe verpakking meer informatie over de voedingswaarden in verhouding met de Dagelijkse Voedingsrichtlijn voor kinderen (per mini-doosje van 14,4 gram bevat SMARTIES 4% van de dagelijks aanbevolen kcal).

SMARTIES stimuleert spel en fantasie
SMARTIES laat kinderen niet alleen smullen, maar stimuleert ook het bedenken van spelletjes en prikkelt hun fantasie. SMARTIES heeft een kern van melkchocolade omhuld met verschillende kleuren. Terwijl de kids puzzelen met de verschillende mini-doosjes, eten ze eerst de kleur die ze het minst mooi vinden, of waarvan ze er het meeste hebben. Of ze genieten langzaam van elke kleur om de beurt... Psycholooog en orthopedagoog Fina van de Pol - Drent, onder andere bekend vaan het televisieprogramma 'Schatjes' zegt hierover het volgende: 'Bij de ontwikkeling van een kind spelen juist spel en fantasie een belangrijke rol. Door bezig te zijn met vormen, kleuren en hoeveelheden, wordt het denken van het kind gestimuleerd. Bovendien leren ze bijvoorbeeld tellen, ordenen en keuzes maken, maar ook voelen, proeven en samen delen'.

Ideaal om te delen én als traktatie
Door de ontbrekende kunstmatige kleurstoffen is SMARTIES dus een ideale traktatie voor kinderen. Bovendien draagt het bij aan de ontwikkeling van een kind door de vrolijke kleurtjes en spelletjes. Door de verschillende varianten, zoals de handige uitdeelzak met mini-doosjes, is SMARTIES ideaal om te delen én als traktatie.

Verkrijgbaarheid
De vernieuwde SMARTIES is vanaf nu verkrijgbaar bij supermarkten, benzinestations en kiosken. SMARTIES is verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo is er de uitdeelzak met 15 mini-doosjes à 14,4 gram; leuk én handig als traktatie (¤ 1,99). SMARTIES is ook verkrijgbaar in eenn koker van 38 gram (¤ 0,80) en als (reuzen)koker van 170 gram (⤠2,15). Verder is SMARTIES te verkrijgen als 'familypack' van 240 gram met losse SMARTIES (¤ 2,09) en de 38 grams kokeer als 5-pack (¤ 2,19). De genoemde prijzen zijn consumentenadviesprrijzen en kunnen per verkooppunt verschillen.


* Healthfocus International 2008


- einde bericht -

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht