Ingezonden persbericht


Dierenbescherming vangt blind zwerfkonijn op

Wie laat een blind konijn moederziel alleen achter in het park? Dat vroegen de medewerkers van Dierenbescherming Utrecht Amersfoort zich ook af toen donderdag het konijn Nina bij hen werd binnengebracht. Het konijn was niet alleen zo goed als blind, maar ook vermagerd en haar ogen waren ontstoken.

Nina was gevonden in het Majellapark in Utrecht, door een vrouw die daar haar hond uitliet. De vindster vertelt: 'Ze zat midden op het gras en verroerde geen poot, zelfs niet toen mijn hond op haar afrende. Gelukkig kon ik hem net op tijd terug roepen.' Als het konijn niet naar het opvangcentrum van de Dierenbescherming was gebracht, was ze vrijwel zeker door een hond gegrepen of overleden door ondervoeding of uitdroging.

Bij Knaag & Ko, het opvangcentrum van Dierenbescherming Utrecht Amersfoort, kan Nina rustig weer op krachten komen. Daarna zal voor haar een liefhebbende nieuwe baas worden gezocht, in gezelschap van een gecastreerd mannetjeskonijn. Over Knaag & Ko is meer te lezen op www.knaagenko.nl.




Ingezonden persbericht