Oranjefonds


Binding in de buurt

Bent u betrokken bij een dorpshuis, wijkcentrum, buurthuis of andere niet-commerciële ontmoetingsruimte? Dan is het bij u vast een komen en gaan van allerlei bezoekers. Op woensdagmiddag de jongerensoos en op donderdagavond het zangkoor, bijvoorbeeld. Maar hoe zorgt u er nu voor dat die verschillende gebruikers elkaar eens ontmoeten, en samen activiteiten gaan ondernemen? Waardoor u de ontmoetingsruimte nog optimaler gebruikt en het een centrum van ontmoeting wordt.

Landelijke bijeenkomst
Voor medewerkers, opbouwwerkers en vrijwilligers van ontmoetingsruimtes organiseert het Oranje Fonds een landelijke bijeenkomst onder het thema Binding in de buurt. Een dag om elkaar te ontmoeten, kennis op te doen, ervaringen uit te wisselen en volop geïnspireerd te raken. Tijdens de bijeenkomst krijgt u in workshops en presentaties allerlei praktische suggesties en handige tips aangereikt. Daarnaast zijn gedurende de hele dag (tot 17.00 uur) projectadviseurs van het Oranje Fonds aanwezig voor advies op maat.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 26 januari in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, van 10.00 tot 16.15 uur. Deelname is gratis.

Meldt u aan voor 4 januari 2010.

Programma
10.00 uur Registratie en ontvangst met koffie
10.30 uur Welkom door dagvoorzitter Ronald van der Giessen 10.35 uur Presentatie (binnenkort meer)
11.00 uur Workshop Effectief denken en nieuwe oplossingen 12.30 uur Lunch
13.30 uur Workshopronde 1
14.30 uur Workshopronde 2
15.45 uur Presentatie: Wat kan het Oranje Fonds betekenen voor ontmoetingsruimtes.
16.05 uur Voorstelling van korte films over inspirerende voorbeeldprojecten
16.15 uur Plenaire afsluiting gevolgd door een hapje en een drankje

Het ochtendprogramma is gezamenlijk. Tijdens het middagprogramma kunt u een keuze maken uit diverse workshops (zie onderaan deze pagina) en presentaties:

Spreekuur
Naast het programma bieden we u een mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek aan met een van de projectadviseurs van het Oranje Fonds. Tijdens dit gesprek van 10 minuten kunt u van gedachten wisselen over plannen en ideeën voor uw accommodatie en de mogelijkheden tot steun van het Oranje Fonds bespreken. Het spreekuur wordt ook ingepland tijdens de lunch en na afloop van het programma.

Meer weten?
Als u vragen heeft, neemt u dan contact op met Marinka Peerdemann via 030 233 93 68 of mail naar marinka.peerdemann@oranjefonds.nl
* Workshop Nieuwe ideeën

* Workshop Sterke plannen

* Voorbeeldencarrousel

Tijdens deze creatieve en interactieve sessie gaat u brainstormen om tot nieuwe ideeën te komen voor uw accommodatie. Ideeën waardoor de ruimte nieuwe bezoekers trekt, andere activiteiten mogelijk zijn of de bestaande gebruikers meer samen kunnen doen.

Heeft u al ideeën om uw ontmoetingsruimte beter te benutten of nieuwe gebruikers aan te trekken, maar is het lastig om deze concreet te maken? Tijdens deze workshop gaat u actief aan de slag en krijgt u handvatten aangereikt om uw ideeën te verfijnen en om te zetten in een echt plan van aanpak.

Wilt u succesverhalen uit de praktijk horen van uw collegas? Tijdens deze sessies vertellen voorbeeldprojecten over hun plan van aanpak, inhoud van projecten, resultaten en tips & tricks. U kunt vragen stellen en ervaringen uitwisselen. Per ronde ziet u een aantal projecten voorbijkomen.