De 2009 Routes Award eert ook dit jaar twee bijzondere culturele persoonlijkheden 14/01/2010 17:54

PR Newswire

AMSTERDAM, January 14 /PRNewswire/ -- Op 26 januari wordt in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS, Brussel) de Routes Award uitgereikt aan de internationale theatermaker Stefan Kaegi, ook bekend als mede-oprichter van het theater-ensemble Rimini Protokol http://www.rimini-protokoll.de/website/en/index.php en Borka Pavicevic die in haar rol als culturele activiste en oprichtster van het Centre for Cultural Decontamination (1995) http://www.czkd.org/aktuelno.php?lang=en in Belgrado een sleutelrol voor de culturele sector speelt in een regio die veel onrust kende en kent.

Special:

Laureate Borka Pavicevic zal op 28 januari gast zijn bij het mede door de ECF georganiseerde debat Cultural Decontamination? Challenges for Art beyond national borderlines (De Balie, Amsterdam - 28.01.2010 - 20:30, toegang gratis), gemodereert door Friso Wiersum van debatcentrum Tumult.

Tijdens de feestelijke ceremonie op 26 januari in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) te Brussel krijgen zij ieder een prijs van EUR 25.000. Deze wordt uitgereikt door HKH Prinses Margriet der Nederlanden.

De ECF, die zich al meer dan 50 jaar succesvol inzet voor de culturele samenwerking in Europa, heeft de Routes Award in 2008 in het leven geroepen. Zij vindt het voor de toekomst van Europa van belang denkers en kunstenaars te eren en onder publieke aandacht te brengen, die het Europese publiek met hun werk raken en aan het denken zetten over de rol die cultuur en culturele diversiteit in onze samenleving spelen.

Voor de uitgever: De Routes Prinses Margriet Award werd in 2008 in het leven geroepen als eerbetoon aan HKH Princess Margriet der Nederlanden. Zij was meer dan 24 jaar de voorzitter van de ECF. De Routes prijs is een initiatief van de European Cultural Foundation (ECF) in cooperatie met het ministerie van OCW en het ministerie van Buitenlandse Zaken en wordt mogelijk gemaakt door de genereuze steun van ACLEU (Association of Charity Lotteries) en de Rabobank Foundation. Meer informatie: http://routesaward.eurocult.org

Pers contact & accreditatie voor de prijsuitreiking & het debat: ECF, Mascha Ihwe, mascha@eurocult.org, +31(0)20-573-38-68 of +31-(0)6-43-08-42-05






-