FloraHolland


Veiling Rhein-Maas presenteert zich op IPM

HERONGEN/VENLO, 14 januari 2010 (persbericht) - Van dinsdag 26 januari tot en met vrijdag 29 januari a.s. staat Veiling Rhein-Maas met een eigen stand op de Internationale Pflanzenmesse (IPM) in Essen. Het is de eerste keer dat Veiling Rhein-Maas zich met een eigen stand op een internationale beurs presenteert. Doel van de stand is het informeren van bestaande en nieuwe relaties van de moederbedrijven Landgard en FloraHolland over de nieuwe veiling, het aanbod en haar dienstverlening.
De stand van Veiling Rhein-Maas op de IPM is te vinden in hal 1, het standnummer is 201.
De openingstijden van de IPM zijn dagelijks van 9.00-18.00 uur.

In de nieuwe Veiling Rhein-Maas worden de klokactiviteiten van de Landgard-vestigingen Herongen en Lüllingen en FloraHolland Venlo in een joint venture gebundeld.

Doel van de joint venture is de vorming van één sterke en internationaal georiënteerde marktplaats in de Euregio. In Herongen draaien vanaf het najaar van 2010 acht veilingklokken in één afmijnzaal.

Over Landgard
Bij de coöperatie »Landgard eG« zijn momenteel ca. 3000 leden-tuinbouwbedrijven aangesloten. Zij leveren hun producten aan bij de operationele werkmaatschappijen »Landgard Blumen & Pflanzen« en »Landgard Obst & Gemüse«. De productgroepen van »Landgard« zijn Potplanten, Snijbloemen, Groente en Fruit en Tuin- en Bloemisterijbenodigdheden. Onder Landgards klanten bevinden zich zowel de groothandel alsook de detailhandel. De verwachte jaaromzet van »Landgard« voor 2009 bedraagt circa 1,66 miljard Euro. Voor meer info over Landgard: www.landgard.de

Over FloraHolland
De coöperatieve bloemenveiling FloraHolland biedt telers en klanten een netwerk van zes (inter)nationale marktplaatsen (Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Venlo, Bleiswijk en Eelde), een landelijk opererende bemiddelingsorganisatie (FloraHolland Connect) en een internationaal actieve afdeling Import. De jaaromzet is ruim 3,8 miljard euro. Als wereldwijd grootste veilingorganisatie verwerkt FloraHolland jaarlijks ruim 12 miljard bloemen en planten. Bij FloraHolland werken bijna 4400 medewerkers.