Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Margriet en Prinses Laurentien bij uitreiking Routes Award

Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Margriet, Prins Constantijn en Prinses Laurentien der Nederlanden zijn dinsdagmiddag 26 januari in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel aanwezig bij de uitreiking van de Routes Award. Deze prijs van de European Cultural Foundation (ECF), in samenwerking met de ministeries van Onderwijs Cultuur en Wetenschap en Buitenlandse Zaken, is dit jaar toegekend aan de heer Stefan Kaegi en mevrouw Borka PaviIJeviIJ. Prinses Laurentien, president van de ECF, houdt een welkomstwoord. Prinses Margriet reikt de prijzen uit.

De heer Stefan Kaegi is een internationaal bekende theatermaker en medeoprichter van het theaterensemble Rimini Protokol. Mevrouw Borka PaviIJeviIJ speelt als culturele activiste en oprichtster van het Centre for Cultural Decontamination in Belgrado een belangrijke rol voor de culturele sector in een regio die veel onrust heeft gekend.

De ECF zet zich al meer dan 50 jaar in voor de culturele samenwerking in Europa. De ECF heeft in 2008 de Routes Award in het leven geroepen omdat zij het van belang vindt denkers en kunstenaars te eren, die het Europese publiek met hun werk raken en aan het denken zetten over de rol die cultuur en culturele diversiteit in onze samenleving spelen. Prinses Laurentien is president van de ECF en heeft in 2007 Prinses Margriet opgevolgd die de functie meer dan 24 jaar bekleedde.