Gemeente Oirschot

Haalbaarheidsonderzoek Stille Wille

Op 26 januari neemt de gemeenteraad een besluit over het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek naar de haalbaarheid van een dubbelbestemming voor het recreatiepark Stille Wille. Het haalbaarheidsonderzoek vormt de eerste stap in aanloop naar het nieuwe bestemmingsplan.

Â

De bewoners van Stille Wille hebben de gemeenteraad van Oirschot verzocht om in het nieuwe bestemmingsplan een dubbelbestemming op te nemen, namelijk: recreatie, wonen toegestaan. De gemeenteraad heeft dit onderwerp in de opiniërende vergadering van 14 oktober 2009 besproken. Toen heeft de raad geconcludeerd dat het belangrijk is om eerst een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren. Het haalbaarheidsonderzoek moet antwoord geven op de vraag of een dubbelbestemming ârecreatie, wonen toegestaanâ haalbaar is. In het haalbaarheidsonderzoek worden alle relevante aspecten zorgvuldig en helder onderzocht. Daarna kan de raad een weloverwogen besluit nemen over welke bestemming het recreatiepark krijgt: opnieuw de bestemming recreatie, de dubbelbestemming ârecreatie, wonen toegestaanâ of de bestemming wonen.

Â

Als de gemeenteraad instemt met het voorstel, dan verwacht de gemeente in het najaar van 2010 de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek. Naar verwachting beschikt de gemeente in 2012 over een onherroepelijk bestemmingsplan.Â