Gemeente Nieuwegein


Themabijeenkomst openbare ruimte Binnenstad

donderdag, 21 januari 2010

Het Wijkplatform Stadscentrum/Merwestein houdt dinsdag 26 januari haar eerste themabijeenkomst: de openbare ruimte in ons nieuwe stadscentrum. Aansluitend vindt de reguliere vergadering plaats. Bewoners en pers zijn van harte welkom vanaf 19.45 uur in het Infocentrum Binnenstad aan de Borgstede 1 (einde van parkeerplaats West).

Programma


* 19.45-20.00 uur ontvangst met thee en koffie
* 20.00-20.30 uur lezing over de openbare ruimte in de Binnenstad door Hanneke Peeters (stedenbouwkundige van het Projectbureau Binnenstad)

* 20.30-20.45 uur mogelijkheid tot stellen van vragen
* 20.45-22.00 uur reguliere vergadering Wijkplatform

Aanleiding

Met de themabijeenkomsten wil het Wijkplatform meer leden trekken en/of hoopt daarnaast ideeën van bewoners van het Stadscentrum of Merwestein te ontvangen om de leefbaarheid van de wijken vast te houden en waar nodig te vergroten. De themabijeenkomsten vinden iedere twee maanden plaats.

Wijkplatform

Het Wijkplatform bestaat uit een aantal bewoners uit het Stadscentrum en Merwestein. Zij willen graag als ogen en oren van de wijken bijdragen aan het in stand houden en verbeteren van de leefbaarheid in de wijken. Zij zijn het georganiseerde klankbord voor de gemeente en geven gevraagd en ongevraagd advies over de ontwikkelingen binnen de wijken Stadscentrum en Merwestein. Voorheen stonden zij bekend als wijknetwerk. Enkele van hen vormen het dagelijkse bestuur. Het bestuur overlegt met de wijkwethouder Bert Lubbinge en de wijkmanager Ed Roelofs. Daarnaast wordt jaarlijks een wijkschouw gehouden en is er een budget voor leefbaarheidprojecten. Iedereen uit de wijken kan daarvoor ideeën aandragen. Een opbouwwerker van Stichting Welzijn Nieuwegein (SWN) ondersteunt hen.

Meer informatie

Secretariaat Wijkplatform Stadscentrum/Merwestein, wijkplatform-centrum-merwestein@hotmail.com, telefoon: 06 - 22 54 78 41.