Ingezonden persbericht


Dinsdag 26 januari in World's Untold Stories

"THE PRETTY POOR GIRLS"

Aangrijpende documentaire over kinderprostitutie in Cambodja

Het CNN-programma Worlds Untold Stories reist naar Cambodja om onderzoek te doen naar de wrede realiteit van de kinderprostitutie in Zuidoost- Azië. In de documentaire "The Pretty Poor Girls" staat Aaron Cohen centraal, schrijver van het boek "Slave Hunter: One Man's Global Quest to Free Victims of Human Trafficking". In het programma is te zien hoe Cohen kinderen van soms pas acht oud jaar redt uit de klauwen van de prostitutie.

Het World's Untold Stories team constateert dat in veel gevallen kinderen niet alleen geëxploiteerd worden door pooiers en bordeelhoudsters. CNN gaat bijvoorbeeld undercover in karaoke bars, waar seks met kinderen hetzelfde kost als een rondje drank. Het programma brengt in beeld hoe armoede en ontberingen ertoe leiden dat jonge meisjes in de bordelen blijven en het volgt Cohen wanneer hij de laatste eer bewijst aan een tienermeisje dat hij weliswaar redde maar uiteindelijk niet voorgoed uit de klauwen van de kinderprostitutie kon bevrijden.

De documentaire zal mogelijk tot een nieuwe discussie leiden over de diepgewortelde culturele tradities die hulpverleners en autoriteiten er nog steeds van weerhouden om de definitieve strijd aan te gaan met kinderprostitutie en de kinderen te bevrijden uit deze moderne vorm van slavernij.

World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over het lot van de zwakkeren in de maatschappij en mysterieuze zaken worden onthuld.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie. Het programma duurt een half uur.

World's Untold Stories: "The Pretty Poor Girls" wordt uitgezonden op:

Dinsdag 26 januari om 18.30 uur
Zaterdag 30 januari om 18.30 uur
Zondag 31 januari om 20.30 uur


---

Noot voor de redactie (