Gemeente Oldebroek


Besluiten & Plannen uit het gemeentenieuws van dinsdag 26 januari 2010

INGEKOMEN BOUW- EN SLOOPPLANNEN

BOUWAANVRAAG
Burgemeester en wethouders maken bekend dat een aanvraag om bouwvergunning is ingediend voor het:
-plaatsen van een erfafscheiding, Noordsingel 45A te Wezep (20090337/RO - 5 januari 2010);
-geheel vernieuwen van de reclame, Meidoornpassage 14 te Wezep (20100008 - 14 januari 2010);
-gedeeltelijk vergroten van de woning, P.J. Oudstraat 5 te Wezep (20100009 - 19 januari 2010).

Het dossiernummer en de datum van binnenkomst staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Deze bekendmaking is bedoeld als informatie over de nog te behandelen aanvragen. Belanghebbenden worden hiermee in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van de inhoud van de aanvragen. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

AANVRAAG KAPVERGUNNING
Burgemeester en wethouders maken bekend dat een aanvraag om een kapvergunning is ingediend voor het:
- kappen van vijftien eiken, één beuk en één berk, Vogelzangveldweg 23, kavelnummer 31, te Hattemerbroek (Park IJsselheide) (55550);
-kappen van twee naaldbomen, De Ploeg 12 te Wezep (56017).

Voor deze kapaanvraag is nog geen vergunning verleend. De aanvraag ligt ter inzage, tijdens openingsuren, bij de informatiebalie, gevestigd aan het Raadhuisplein 1 te Oldebroek. Binnen twee weken na deze publicatie kan iedere belanghebbende schriftelijk of mondeling een zienswijze op de kapaanvraag indienen bij burgemeester en wethouders van Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG Oldebroek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet binnen de genoemde termijn van twee weken telefonisch een afspraak worden gemaakt via (0525) 63 82 54.

VERGUNNINGEN
(besluiten waartegen bezwaar mogelijk is)


*van college B en W

VERGUNNINGEN/TOEKENNINGEN WONINGWET

BOUWVERGUNNING
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor het:
- veranderen van een bedrijfshal in 2 winkels met 2 appartementen, Zuiderzeestraatweg 538 te Wezep (20090193/RO - 18 januari 2010);
-plaatsen van een mestopslagplaats, Jan Boerswegje 5 te Wezep (20090323/RO - 18 januari 2010);
-vergroten van een bijkeuken, Merelstraat 36 te Hattemerbroek (20090353/RO - 19 januari 2010);
-plaatsen van een erfafscheiding, Noordsingel 45A te Wezep (20090337/RO - 20 januari 2010);
-oprichten van een laadput, Prins Mauritslaan 5 te Wezep (20090341/RO - 20 januari 2010).

Het dossiernummer en de datum van verzending staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen zes weken na de dag van toezending van dit besluit hiertegen bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Oldebroek, postbus 2, 8096 ZG Oldebroek. In afwachting van een beslissing op het bezwaarschrift kan schorsing van het besluit of een andere voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, postbus 205, 7200 AE te Zutphen. Daarvoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd.

BOUWVERGUNNING MET ONTHEFFING
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor het:
- vergroten van een woning, Ericastraat 6 te Wezep (door ontheffing op grond van artikel 3.23 van de Wro) (20090288/RO - 15 januari 2010).

Het dossiernummer en de datum van verzending staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen zes weken na de dag van toezending van dit besluit hiertegen beroep instellen bij de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, postbus 205, 7200 AE te Zutphen. Daarvoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd. In afwachting van een uitspraak op het beroepschrift kan aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank om schorsing of een andere voorlopige voorziening worden gevraagd.


*van de burgemeester

VERGUNNING
De volgende vergunningen zijn verleend aan:

- de heer R. Papiermole namens Chr. Muziekvereniging De Eendracht voor het houden van een concert in het Noorderlicht aan de Mariënkade in Wezep op vrijdag 5 februari 2010 van 20.00 tot 22.00 uur;
- mevrouw D. Doornewaard-Schoonhoven uit Oosterwolde voor het houden van een ballonruildag in dorpshuis De Heerdt in Oosterwolde op zaterdag 6 maart 2010 van 10.00 tot 17.30 uur.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken, nadat het besluit aan de aanvrager is toegezonden of anderszins bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. Het indienen van een bezwaar schorst de werking niet. Een voorlopige voorziening kan gevraagd worden bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE, Zutphen. Hiervoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd. Voor meer inlichtingen hierover: telefoon (0525) 638 200.

VASTSTELLING BESTEMMINSPLAN EN MILIEUEFFECTRAPPORTAGE "BUITENGEBIED 2007"

Aanleiding
Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken bekend, dat de gemeenteraad van de gemeente Oldebroek op 15 december 2009 op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan "Buitengebied 2007" gewijzigd heeft vastgesteld en de hiervoor opgestelde Milieueffectrapportage ongewijzigd hebben gelaten, één en ander conform het hierop betrekking hebbende raadsbesluit en bijbehorende gewaarmerkte stukken.

Plangebied
Het plangebied bevat het gehele buitengebied van de gemeente Oldebroek, met uitzondering van de bebouwde kernen Oldebroek, Wezep, Oosterwolde, ´t Loo, Noordeinde en Hattemerbroek.

Doel van het ontwerpbestemmingsplan
Het doel van dit bestemmingsplan is het actualiseren van de voor het plangebied geldende bestemmingsplannen ´Buitengebied Oldebroek Zuid` en ´Buitengebied Oosterwolde`. Het plan bevat een beleidskader voor de landbouw, natuur, recreatie, horeca, wonen en niet-agrarische bedrijven, et cetera. Hiermee kan de komende jaren dynamisch worden ingespeeld op ruimtelijke ontwikkelingen en op particuliere (bouw)initiatieven.

Milieueffectrapportage (Plan-MER)
Voor het bestemmingsplan Buitengebied is een Plan-MER opgesteld, omdat het voorontwerpbestemmingsplan ruimte bood voor activiteiten die mogelijk nadelig zijn voor het milieu. De Plan-MER richt zich op de milieukundige beoordeling van deze activiteiten. De uitkomsten hiervan zijn doorvertaald in het bestemmingsplan en derhalve heeft het milieu bij de besluitvorming inzake het bestemmingsplan een volwaardige plaats gekregen. De Commissie voor de milieueffectrapportage heeft over dit plan positief geadviseerd. De Plan-MER is een bijlage behorende bij het bestemmingsplan.

Wijzigingen
Naar aanleiding van ingediende zienswijzen en voortschrijdend inzicht is het plan gewijzigd vastgesteld in vergelijking tot het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen zijn opgesomd in de nota "Ambtshalve wijzigingen" en de commentaarnota´s inzake zienswijzen particulieren en ketenpartners. Voor nadere details wordt naar deze nota´s verwezen.

Ter inzage legging
Het raadsbesluit met het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken (waaronder de Plan-MER) liggen met ingang van 27 januari 2010 gedurende een periode van zes weken ter inzage op de volgende plaatsen en tijden:
1.in het gemeentehuis te Oldebroek tijdens werkdagen tussen 9.00 tot 12.00 uur en iedere woensdag van 17.00 tot 20.00 uur;
2.in het dorpskantoor te Wezep tijdens werkdagen van 13.00 tot 16.00 uur en iedere dinsdag van 17.00 tot 20.00 uur.

Daarnaast worden inloopavonden gehouden op dinsdag 9 februari 2010 in het gemeentehuis van Oldebroek, op woensdag 10 februari 2010 in het dorpshuis van Wezep en op maandag 15 februari 2010 in dorpshuis ´de Heerdt` in Oosterwolde. Deze avonden beginnen om 19.30 uur. Voor degenen die beschikken over internet kan het bestemmingsplan en bijbehorende stukken ook digitaal worden geraadpleegd via onze website www.oldebroek.nl.

Beroepsmogelijkheid
Voor de beroepsmogelijkheden tegen het raadsbesluit en het daarbij behorende gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken (waaronder de Plan-MER) geldt, dat:
1. gedurende de beroepstermijn (27 januari tot en met 9 maart 2010) de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag: a. iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan; b.iedere belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend en; c. iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden;
2. gelijktijdig met het indienen van het beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de ABRS.

ONTHEFFING BESTEMMINGSPLAN
OP GROND VAN DE WET RUIMTELIJKE ORDENING
Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.24 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Awb bekend dat zij voornemens zijn om op basis van artikel 3.22 van de Wet ruimtelijke ordening voor een bepaalde termijn ontheffing te verlenen van het ter plaatse geldende bestemmingsplan:
- "Buitengebied Oosterwolde"; voor het tijdelijk plaatsen van een woonunit op het perceel Zuiderwijkweg 2 te Oosterwolde (55369);
- ''Wezep bedrijventerrein rondweg 2006''; voor het tijdelijk plaatsen van twee promotieborden op het perceel Rondweg ongenummerd te Wezep, bouwplan 20100004/RO. Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 27 januari 2010 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis te Oldebroek, bij het loket op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zienswijzen omtrent het voornemen om een tijdelijke ontheffing te verlenen naar voren brengen. De zienswijze dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG Oldebroek. Gedurende deze termijn kan een ieder ook mondeling hun zienswijze naar voren brengen. Daartoe kan tijdens kantooruren een afspraak worden gemaakt met de heer J.W. van Hoorn van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (0525) 638333.

WET MILIEUBEHEER
BEKENDMAKING DEFINITIEVE VERGUNNING
Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat een milieuvergunning, onder het stellen van voorschriften om mogelijk nadelige gevolgen voor het milieu vanwege de inrichting tegen te gaan, is verleend aanvoor

1.W. Bronsink en J.W. Spronk
Brandsweg 13 en 15

8091 PK Wezepeen nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een veehouderij De stukken die betrekking hebben op bovengenoemde vergunning liggen van 27 januari 2010 tot en met 10 maart 2010 ter inzage: a.in het gemeentehuis te Oldebroek en het dorpskantoor te Wezep op werkdagen tijdens openingstijden; b. in het gemeentehuis na telefonische afspraak op woensdagen van 17.00 tot 20.00 uur gedurende de genoemde termijn van tervisielegging. Tegen de verleende milieuvergunning kan van 28 januari 2010 tot en met 10 maart 2010 beroep worden ingesteld door:
-de aanvrager;

-degene die zienswijzen heeft ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;
-de betrokken adviseurs;

- degene die zienswijzen heeft tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;
- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit. Een eventueel beroepschrift moet in tweevoud worden gericht en verzonden aan de Afdeling bestuurs­rechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien tegen de beschikking beroep wordt ingesteld kan overeenkomstig de Wet op de Raad van State bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek worden gedaan tot schorsing van de beschikking dan wel tot het treffen van een voorlopige voor­ziening.Voor afspraken en informatie kunt u contact opnemen met de heer C. van der Graaf of mevrouw A. Groote Stroek, tel (0525) 638333.

BEKENDMAKING BELEIDSREGELS
TERUGVORDERING EN VERHAAL WIJ
Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat in de vergadering van 19 januari 2010 de beleidsregels terugvordering en verhaal Wet investeren in jongeren zijn vastgesteld. De beleidsregels treden met terugwerkende kracht in werking vanaf 1 oktober 2009. Per 1 oktober 2009 is de Wet investeren in jongeren (WIJ) ingevoerd. Dit is een nieuwe wet die ervoor moet zorgen dat alle jongeren tot 27 jaar een opleiding volgen of werken. Ook de jongeren die nu niet naar school gaan en geen werk hebben. Alle jongeren die naar het UWV WERKbedrijf gaan voor werk of een uitkering, krijgen van de gemeente een opleiding of een baan aangeboden. En jongeren die werken of een opleiding doen en niet genoeg geld hebben, kunnen een uitkering krijgen. In de WIJ is geregeld dat het college van burgemeester en wethouders bevoegd zijn om een te veel of ten onrechte verstrekte uitkering terug te vorderen of een uitkering verhaalt op derden. Dit is vastgesteld in de beleidsregels terugvordering en verhaal WIJ.

Beleidsregels terugvordering en verhaal
Het is van groot belang dat de uitkering alleen terecht komt bij die jongeren die hieraan de meeste behoefte hebben. Daarnaast is een belangrijk beleidsuitgangspunt dat het plegen van fraude onder geen enkele voorwaarden mag worden beloond door de ten onrechte verleende uitkering niet terug te vorderen. In de beleidsregels is zoveel mogelijk een aansluiting gezocht bij de beleidsregels terugvordering en verhaal van de Wet werk en bijstand. De beleidsregels liggen tijdens openingstijden voor een ieder kosteloos ter inzage in het gemeentehuis te Oldebroek en het Dorpskantoor in Wezep. Een ieder kan tegen betaling van de kosten een afschrift van de beleidsregels ontvangen.