Gemeente Enschede

Laat zien wat je doet, steek je hand uit!

Gemeente stimuleert hand uitsteken op rotonde

Met de slogan, `laat zien wat je doet, steek je hand uit' stimuleert de gemeente Enschede in 2010 fietsers om op rotonden richting aan te geven. Naast dat hierdoor de veiligheid wordt vergroot komt het ook de doorstroming van het verkeer ten goede. Wanneer fietsers `laten zien wat ze doen' zien automobilisten sneller of een fietser de rotonde verlaat of niet. De actie is inmiddels gestart bij de rotonde aan de Haaksbergerstraat ter hoogte van het Eden Dish Hotel.

Op drukke dagen, zaterdagen en koopzondagen, staat het verkeer op de straten aansluitend op deze rotonde al snel vast. In september 2009 heeft de gemeente al een fysieke maatregel getroffen die er voor zorgt dat het voor automobilisten beter zichtbaar is wanneer een fietser afslaat. De actie `Laat zien wat je doet, steek je hand uit' is hierop een aanvulling.

Spandoeken
Afgelopen week zijn er op de rotonde ter hoogte van het Eden Dish Hotel spandoeken geplaatst met de slogan: `Laat zien wat je doet, steek je hand uit'. Op zaterdag 30 januari delen studenten, op diverse plekken in de stad, buttons uit. Op deze manier worden de gebruikers van de rotonde nogmaals, op een leuke manier, gewezen op het feit dat het uitsteken van de hand belangrijk is!

Geplaatst: 26 januari 2010.


26 januari 2010