Politie Groningen

Dinsdag 26 januari 2010

Provincie Groningen, 26-01-2010

Groningen: cafébezoeker voor vernieling aangehouden

De politie heeft dinsdagmorgen in een café in de Poelestraat een
41-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer was in de vroege ochtend aan een balk aan het plafond gaan hangen. De balk bleek hierop niet berekend te zijn. De 41-jarige viel vervolgens samen met de cafébezoeker naar beneden. Er ontstond schade aan het plafond. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op voor vernieling.

Winschoten: automobilist rijdt door na aanrijding

De politie heeft maandagmiddag op de Dr. J.H. Hommesplein in Winschoten een 19-jarige man uit Nieuwe Pekela aangehouden. De verdachte was eerder die middag als automobilist betrokken geweest bij een aanrijding op de Gaslaan in Winschoten. De automobilist was na het ongeval doorgereden. Door getuigen was het kenteken van de verdachte genoteerd. Na onderzoek van de politie moest de verdachte zich melden aan het politiebureau waar hij werd aangehouden. De automobilist bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De auto van de man is in overleg met justitie in beslag genomen. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: fietsster gewond bij verkeersongeval

Een 81-jarige vrouw uit Hoogezand is dinsdagmiddag in de Hoofdstraat in Hoogezand gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw wilde vanaf de Kalkwijk de Hoofdweg oversteken. Zij zag daarbij een
75-jarige automobilist uit Hoogezand over het hoofd. Door de aanrijding kwam de vrouw ten val. Het slachtoffer werd met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op twee locaties een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 3164, aantal overtredingen: 185, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.

Ten Post, Provincialeweg N360: aantal gecontroleerde voertuigen: 619, aantal overtredingen: 119, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.