Waterschap Aa en Maas

start

Inspraakprocedure voor dijkverbetering start

Om Brabant nu en in de toekomst te beschermen tegen overstromingen moet de primaire waterkering rondom het eiland Keent, dijkring 36a, en in dijkring 36, het traject Grave-Overlangel, verbeterd worden. Uit de toetsing blijkt dat op bepaalde trajecten, met een totale lengte van 6,2 km, de bermen langs de dijken niet volledig voldoen aan de normen zoals deze zijn vastgesteld in de Waterwet. Ook is op een deel van het traject de stabiliteit van het binnentalud niet voldoende. De verbeteringen bestaan voornamelijk uit verbreding en/of ophoging van de berm aan de teen van de dijk of verbetering van het voorland. Voor meer stabiliteit wordt het binnentalud verflauwd. Vorig jaar is het Milieueffectrapport en het ontwerp dijkverbeteringsplan Keent - Grave opgesteld. Voor het rapport en het plan start op 28 januari de inspraakprocedure. Deze duurt tot 10 maart.

Inzien plannen
Het Millieueffectrapport en het ontwerp dijkverbeteringsplan zijn in te zien in de bibliotheek van het Provinciehuis en het kantoor van waterschap Aa en Maas in Den Bosch. Tevens liggen de plannen in de gemeentehuizen van Oss, Landerd en Grave. De plannen staan ook op de websites: www.keent.net en www.aaenmaas.nl

Inspreken
Uw zienswijze op het MER, het ontwerp dijkverbeteringsplan en ontwerp besluiten kunt u gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk of mondeling kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u tot en met 10 maart indienen bij Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, t.a.v. mr. M.W.T. van den Bosch-van Opzeeland, postbus 90151, 5200 MC 's-Hertogenbosch. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u contact opnemen met mr. M.W.T. van den Bosch-van Opzeeland ((073) 680 81 60).

Informatieavond

De Provincie en waterschap Aa en Maas organiseren voor geĂŻnteresseerden een inspraak- en informatieavond. Deze vindt plaats op 10 februari vanaf 19.30 uur in de PetjesBar, Dr. Ruysstraat 21, te Overlangel.

maasdijk tussen grave en overlangel