Politie Utrecht

Persbericht Binnensticht, 10.40 uur

Utrecht, 26-01-2010

Verdachte aangehouden in zaak brandmoord (vervolg persbericht)

ZEIST-Op maandag 7 december 2009 is een vrouw slachtoffer geworden van een ernstig misdrijf. De politie kon op zondag 24 januari een verdachte aanhouden.

Omstreeks 17.30 uur kreeg de politie de melding van een brand in een portiek aan de Laan van Vollenhove. Hulpverleners kwamen ter plaatse en troffen een 23-jarige vrouw uit Zeist ernstig verbrand aan. Het slachtoffer werd met zware verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis waar zij later overleed. Naar aanleiding van de bevindingen heeft de politie een TGO (Team Grootschalig Opsporing) geformeerd van 25 rechercheurs. Door de forensische en tactische opsporing is een uitgebreid onderzoek uitgevoerd.

Op zondagavond 24 januari kwam een vrouw (gegevens en woonplaats worden niet bekend gemaakt) zich melden bij een politiebureau die mogelijk betrokken is bij dit misdrijf. Deze vrouw is direct aangehouden en de politie onderzoekt haar betrokkenheid.

Vanavond, 26 januari 2010, zal het opsporingprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteden aan deze zaak. De politie heeft nog veel vragen aan het publiek en hoopt zo meer informatie te krijgen. Woensdag 27 januari zal het Opsporingsprogramma Bureau van RTV Utrecht aandacht besteden aan deze zaak.

De politie verzoekt getuigen of personen die meer informatie hebben over dit misdrijf contact op te nemen via 0900-8844. Getuigen kunnen ook bellen met Meld Misdaad Anoniem. Dit nummer is 0800-7000.