Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 januari 2010

Fietser gewond na aanrijding

Oldenzaal

Een 74-jarige fietser uit De Lutte raakte maandag 25 januari gewond na aanrijding met een automobilist.

Maandagmorgen 25 januari omstreeks 10.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Eekboerstraat in Oldenzaal. Bleek dat een 62-jarige automobilist uit Oldenzaal op de Eekboerstraat reed toen plotseling een 74-jarige fietser de straat over wilde steken. De 74-jarige had de automobilist niet op tijd opgemerkt. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De fietser raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010007168)

Overvallers aangehouden
Enschede
Op maandag 25 januari kon de politie twee mannen aanhouden die verantwoordelijk waren voor de overval op de Spoordijkstraat in Enschede op donderdag 21 januari jl.. De mannen, een 30-jarige en een 31-jarige man, beiden woonachtig in Enschede, hebben de overval bekend. Ze zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010006243)

Onderstaand persbericht is op 22 januari verstuurd: Beroving Spoordijkstraat, de politie zoekt getuigen Enschede
Donderdagavond 21 januari heeft een beroving plaatsgevonden tussen 18.05 en 18.15 uur op de Spoordijkstraat in Enschede. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 18.05 uur fietste een 28-jarige man uit Enschede op de Spoordijkstraat, richting de Lambertus Buddestraat. Ter hoogte van de skatebaan werd hij aangesproken door een man. De man wilde de Enschedeër iets vragen. Omdat de 28-jarige Enschedeër het niet vertrouwde, fietste hij door. Daarop werd hij aan zijn arm van zijn fiets op de grond getrokken. Een tweede, langere man voegde zich bij de kleinere man. Onder bedreiging van een steekvoorwerp moest de Enschedeër zijn geld en waardevolle spullen afgeven. De kleine man ging er vervolgens met de fiets van de Enschedeër vandoor. Het betreft een blauw met grijze sportieve fiets van het merk Giant. De andere man rende weg. De Enschedeër is richting winkelcentrum Twekkelerveld gelopen. Hier zag hij de kleinere man bij een pinautomaat staan.

Het signalement van de twee mannen: Man 1
. Blanke huidskleur
. Ongeveer 1,80 m. lang
. Gekleed in zwarte broek en zwarte jas. . Droeg een zwarte sjaal voor de mond . Fietste weg op een blauw met grijze fiets van het merk Giant, sportief model. Man 2
. Man van ongeveer 35-40 jaar oud . Blanke huidskleur
. Ongeveer 1,90 m. lang
. Kort haar, kleur onbekend . Veel rimpels in het gezicht . Gekleed in een spijkerbroek en een korte jas.

De politie zoekt getuigen die iets hebben gezien van de beroving. Misschien zijn er mensen die weten wie de daders zijn, of die één van de daders hebben gezien in de omgeving van de Spoordijkstraat en winkelcentrum Twekkelerveld. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente, team Enschede. Dit kan door te bellen naar het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010006243)

Man aangehouden voor mishandeling Enschede
Dinsdagmiddag 12 januari omstreeks 14.30 uur werd een beheerder van een winkelcentrum aan het Van Loenshof mishandeld door een drietal personen. Een van de drie sloeg tijdens het aanspreken de GSM uit de hand van de beheerder waarna een gevecht ontstond en de beheerder gewond raakte. De drie gingen er snel vandoor. Getuigen konden een goede beschrijving geven van de daders. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van het politieonderzoek kon maandag 25 januari een 18-jarige Enschedeër worden aangehouden op het politiebureau. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. (2010003388)

Trio verantwoordelijk voor diverse winkeldiefstallen Hengelo
Een 20-jarige en een 44-jarige vrouw uit Maurik en een 30-jarige vrouw uit Hengelo werden zaterdag 23 februari aangehouden, omdat zij op heterdaad werden betrapt op winkeldiefstal. Een oplettende medewerker van een winkel op de Brink in Hengelo, zag de vrouwen diverse goederen meenemen zonder deze te betalen. De vrouwen werden aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. In de auto één van de drie vrouwen lagen diverse goederen die van diefstal afkomstig waren. Maandag 25-januari konden de 20-jarige vrouw en de 30-jarige vrouw het politiebureau verlaten. Voor de 44-jarige vrouw is de inverzekeringstelling verlengd. (2010006839)