Gemeente Vlaardingen


Restaurant De Krabbeplas wint Vlaardingse UITblinker 2009

26 januari 2010

Maandag 25 januari 2010 maakte de jury van horecaprijs De Vlaardingse UITblinker de winnaar van 2009 bekend. Uit handen van burgemeester Bruinsma ontvingen Herman en Tonnie Jongeling, eigenaren van paviljoen De Krabbeplas, de UITblinker. In Café De Waal, winnaar van vorig jaar, vond de feestelijke uitreiking plaats.

De jury, bestaand uit de gemeenteraadsleden Eu Wha Yang, Corrie Kortleven, Peter van Wilsem en Helen de Koning-Hoogland, koos voor De Krabbeplas als winnaar. Paviljoen de Krabbeplas is niet weg te denken uit Vlaardingen, lichtte juryvoorzitter Eu Wha Yang de keuze toe. Vooral s zomers heeft het restaurant een belangrijke functie, onder andere voor de recreanten bij de Krabbeplas. Maar ook andere tijden van het jaar komen veel mensen een hapje eten of geven er hun feest. Er worden thema-avonden georganiseerd, zoals een sixties-party. Het personeel is vriendelijk en het eten is goed. Burgemeester Bruinsma overhandigde de wisseltrofee van de UITblinker, en een blijvend aandenken.

Burgemeester Bruinsma overhandigt De UITblinker aan de winnaars Burgemeester Tjerk Bruinsma overhandigt de Vlaardingse UITblinker aan

Genomineerden
The Pittstop, DOude Stoep, Malle Babbe en Hendriks Huyskamer waren ook genomineerd voor De Vlaardingse UITblinker. The Pittstop vanwege de eerlijke hap en douchemogelijkheden voor truckers. DOude Stoep interesseert jongeren voor politiek en onderscheidt zich van andere kroegen. De eigenaar van Malle Babbe onderneemt allerlei initiatieven en de verhouding prijs-kwaliteit is goed. Hendriks Huyskamer werd genomineerd vanwege de sociale samenhang die het creëert in de buurt en de knusse ambiance.

Publieksprijs
Naast de juryprijs kon het Vlaardingse uitgaanspubliek via aanmeldkaarten en internet zijn favoriete horecagelegenheid nomineren voor de Publieksprijs 2009. Het horecabedrijf met de meeste aanmeldingen is de winnaar. In totaal kwamen ruim 466 inzendingen binnen. Als winnaar kwam Café Biljart t Oogh van Vlaerdingh uit de bus met 55 stemmen. Jurylid Helen de Koning-Hoogland overhandigde de Publieksprijs.

De winnaar van de Publieksprijs Cafe Biljart 't Oogh van Vlaerdingh Dhr. Loenen van Café Biljart 't Oogh van Vlaerdingh nam de Publieksprijs in ontvangst. Foto: Ron van Rossum.

Dinercheque
Naast de winnaars en genomineerden werd ook mevrouw E. Landheer uit Vlaardingen in het zonnetje gezet. Zij was een van de horecabezoekers die hun favoriete horecagelegenheid aanmeldden voor de publieksprijs van de Vlaardingse UITblinker, en won de dinercheque. Uit handen van jurylid Peter van Wilsem ontving mevrouw Landheer de cheque en een bos bloemen.

Eva Landheer ontving de dinercheque
Mevrouw Landheer nam de dinercheque in ontvangst. Foto: Ron van Rossum.

Komend jaar
Eu Wha Yang sloot het officiële gedeelte af met de mededeling dat na de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart a.s. De Vlaardingse UITblinker een nieuwe jury krijgt. Wie daar in plaats nemen hangt af van de verkiezingsuitslag.

Uitgaansklimaat
De Vlaardingse UITblinker is een wisseltrofee en is in 2004 ingesteld door de Vlaardingse gemeenteraad om een prettig en veilig uitgaansklimaat te bevorderen. Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Vlaardingen ondersteunt de promotie van de prijs.