Gemeente Voorschoten

mevrouw De Kleijn

Parel van Voorschoten voor mevrouw De Kleijn

Parel mw de Kleijn Maandag 25 januari heeft mevrouw Marijke de Kleijn de Parel van Voorschoten ontvangen uit handen van wethouder Marijke Kleijweg. Mevrouw de Kleijn ontving de Parel voor haar jarenlange inzet als vrijwilligster. Op 25 januari nam zij afscheid als voorzitter van de Adviesgroep Toegankelijkheid. Tijdens haar laatste overleg kreeg zij de Parel.

Mevrouw de Kleijn heeft zich 25 jaar ingezet voor de Adviesgroep Toegankelijkheid. Van 1978 tot 1981 was zij deelnemer van de werkgroep Volksgezondheid en maatschappelijke dienstverlening. In 1979 ontstond de commissie Toegankelijkheid Gehandicapten als opvolger van deze werkgroep. Mevrouw de Kleijn was lid van deze commissie. In 1980 werd zij lid van de toen opgerichte stuurgroep Toegankelijkheid Voorschoten. Van 1999 tot en met november 2009 was zij voorzitter van de Adviesgroep Toegankelijkheid. Hiernaast was zij van 1980 tot 1999 voorzitter van de programmagroep Gezondheidsvoorlichting en opvoeding.

Adviesgroep Toegankelijkheid
De Adviesgroep Toegankelijkheid is een door de gemeente in het leven geroepen adviesorgaan dat de gemeente adviseert op het gebied van toegankelijkheid, doorgankelijkheid, bereikbaarheid en bruikbaarheid van openbare ruimten, openbare gebouwen, straten en pleinen. Mevrouw de Kleijn heeft zich met volle overtuiging ingezet voor de doelgroep waarbij haar expertise op dit gebied onontbeerlijk was.

De parel van Voorschoten
Richtlijn voor het uitreiken van de parel is een sporadische huldeblijk voor personen die meer dan 15 jaar uitzonderlijke verdiensten voor de plaatselijke samenleving hebben verricht. De inspanningen van mevrouw de Kleijn geven voldoende aanleiding om haar de parel te geven.

* 26 januari 2010