Gemeente Maassluis

VRB afdeling Maassluis wint eerste prijs SportAward

foto-1_VRB_.jpg

"Leuk dat er interesse is voor onze sport", dachten de trainers van de Vlaardingse Reddingsbrigade (VRB) afdeling Maassluis. Op woensdagavond 20 januari werd hun trainingsavond bezocht door wethouder Joop Luijendijk, Gerard van der Wees (voorzitten van de Maassluise Sport- en Recreatieraad) en Suzanne van Reij (sportcoördinator gemeente Maassluis). Dat het niet beperkt bleef tot `interesse voor de sport', werd duidelijk toen zij de eerste prijs in de SportAward 2009, categorie schoolsportactiviteiten ontvingen.

De woensdagavond is bij de VRB afdeling Maassluis de trainingsavond in zwembad Dol-fijn, waarop de jeugd les krijgt in reddend zwemmen, snorkelen en persluchtduiken. De bezoekers kregen uitleg over de (jeugd)activiteiten van de VRB afdeling Maassluis. Groot was de verrassing toen zij vervolgens van wethouder Joop Luijendijk een cheque van EUR 1.500 kregen, als eerste prijs in de SportAward 2009, categorie schoolsportactiviteiten.

De VRB afdeling Maassluis ontvangt de prijs voor het initiatief dat zij hebben getoond om hun sport te promoten onder de schooljeugd in Maassluis. Trainers van de vereniging vertelden op de basisscholen De Groene Hoek en De Regenboog over hun sport, waarna de leerlingen in zwembad Dol-fijn kennis konden maken met reddend zwemmen, snorkelen en jeugdpersluchtduiken.

Tweede prijs voor tennisvereniging Bequick

Tennisvereniging Bequick ontving de tweede prijs in dezelfde categorie in de SportAward en dat is een bedrag van EUR 500. De inzending van Bequick was uit het schooltennisproject van deze vereniging, dat al jaren met veel succes wordt georganiseerd.

De SportAward is een sportprijsvraag uitgeschreven door het Sportservicepunt van de gemeente Maassluis. Met deze prijsvraag wil de gemeente haar waardering tonen voor de vele sportieve initiatieven, die met en zonder steun van de gemeente worden ontplooid. In 2009 werd de prijsvraag voor de tweede keer uitgeschreven met deze keer prijzen in de categorieën `schoolsportactiviteiten' en `innovatieve sportactiviteiten'.

Wie de prijswinnaars zijn in de categorie `innovatieve activiteiten' wordt binnenkort bekend gemaakt. Meer informatie over de activiteiten van het Sportservicepunt Maassluis staat op www.maassluis.nl/sportservicepunt.