Gemeente Midden Delftland


Kunststofinzameling een succes!

Sinds eind december 2009 zijn wij in onze gemeente gestart met de gescheiden inzameling van kunststof. Omdat niet bekend was hoe de burgers op de vraag om kunststof te gaan scheiden zouden reageren, zijn wij gestart met een verzamelcontainer per 1000 aansluitingen. Voor heel Midden-Delfland waren 7 containers geplaatst, conform de landelijk verstrekte aanbevelingen.

Al snel werd duidelijk dat u als burger van Midden-Delfland massaal het kunststofafval uit het restafval ging scheiden. In plaats van 1 x per week werden de containers 2 x per week geleegd. Dit bleek ook niet toereikend. De gemeente heeft toen een aantal extra kunststofinzamelcontainers besteld. Deze containers zijn afgelopen week in de verschillende kernen geplaatst. Er is gekozen voor een zoân evenwichtig mogelijk spreiding van de locaties.

Op de navolgende plaatsen zijn extra kunststofinzamelcontainers geplaatst:

* Den Hoorn: Voordijkshoorn en een extra container bij de Hoornbloem aan het Julianaplein;

* Maasland: Koningin Julianaweg ter hoogte van de Gaspar van Egmondlaan en aan de Hofsingel ter hoogte van de begraafplaats. Daarnaast zal aan Veldesteijn bij de AH nog een extra container geplaatst worden;

* Schipluiden: Aan de Westlander ter hoogte van de Boomgaardslaan. Voorts zal een van de bovengrondse containers bij de AH worden vervangen door een ondergrondse container, de ondergrondse put was al aanwezig, waardoor 2 m3 extra inzamelcapaciteit ontstaat.

Met bovenstaande maatregelen vertrouwen wij erop dat wij nu voor voldoende inzamelcapaciteit hebben gezorgd. De gemeente wil het graag netjes houden in de omgeving van de containers, dus geen zakken met afval meer naast de containers in plaats van erin.

Tenslotte: Deponeer alléén kunststofafval in de kunststofinzamelcontainers!