Dienstenbond CNV

Nieuws

26 januari 2010

Kort geding CNV Dienstenbond tegen uitbreiding koopzondagen Alexandrium

Zoals u ongetwijfeld weet, heeft CNV Dienstenbond inmiddels een luide stem in de discussie over de uitbreiding van koopzondagen. De laatste ontwikkelingen betreffen momenteel Rotterdam Alexandrium waar een groep ondernemers zich nu ook verzet tegen genoemde uitbreiding. Samen met deze ondernemers trekken we nu ten strijde en volgt er binnenkort hierover in Rotterdam een kort geding. Hopelijk kunnen wij ook medewerkers hierbij begroeten, zodat het standpunt van CNV Dienstenbond ook vanuit de detailhandel zelf kracht wordt bijgezet!

CNV Dienstenbond heeft zich inmiddels aangesloten bij het kort geding dat is aangespannen tegen de gemeente Rotterdam door een aantal ondernemers die niet willen dat er het hele jaar koopzondagen zijn. Wij steunen dat, omdat wij een belang hebben bij de naleving van arbeidstijdenwet en cao en vooral de positie van de medewerker.

Inmiddels zijn er naar aanleiding van ons bezoek aan Alexandrium en onze ervaringen ook vragen in de Tweede Kamer gesteld. Kortom, het wordt nu ook breder opgepakt. Dit onderwerp speelt voor de gehele detailhandel aangezien de arbeidstijdenwet immers gewoon van toepassing is.

Op 9 februari 2010 om 14.30 uur is het kort geding in Rotterdam. Het zou goed zijn als ook medewerkers die een probleem hebben met werken op zondag ook aanwezig zijn om de (kleine) ondernemers een hart onder de riem te steken.

Daarom het verzoek of u gelegenheid ziet om bij het kort geding aanwezig te zijn om het CNV-standpunt goed te onderstrepen. Zo ja, meldt u dan aan via onderstaande contactgegevens, zodat wij op basis van het aantal aanmeldingen, indien noodzakelijk, een selectie kunnen maken. Voor de mensen die uiteindelijk ook daadwerkelijk aanwezig zullen zijn, zal CNV Dienstenbond de reiskosten vergoeden.