Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 26-01-2010

Vrachtwagenchauffeur met slok teveel belandt in greppel

MOERGESTEL - Een 37-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur belandde vanmorgen, rond de klok van 05.00 uur met vrachtwagen in een greppel. De man reed vanuit de richting Eindhoven over de Rijksweg de A58 in de richting van Tilburg. Door onbekende oorzaak raakte het voertuig ter hoogte van Moergestel van de weg en belandde in een greppel. De man raakte ten gevolge van de aanrijding niet gewond. Een blaastest op straat wees uit dat hij teveel gedronken had. Op het bureau bleek dat hij 255 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Wietkweker verzet zich bij aanhouding

TILBURG - Agenten troffen gisteravond in een schuur en op de
zolderverdieping van een woning aan de Wittebollestraat
hennepkwekerijen aan. De bewoner, een 50-jarige man is aangehouden. Tijdens zijn aanhouding pleegde hij verzet. De hennep is veilig gesteld en de kwekerijen worden geruimd.

Surveillerende agenten hoorden in de brandgang gelegen achter de Wittebollestraat een zoemend geluid. Nader onderzoek wees uit dat het geluid afkomstig was uit een schuur. Daarin trof de politie 46 hennepplanten aan. De 50-jarige bewoner van de woning, behorende bij het schuurtje mocht mee naar het bureau. De man verzette zich hevig waardoor de agenten genoodzaakt waren pepperspray te gebruiken om hem onder controle te krijgen. Tijdens een vervolgonderzoek bleek dat op de zolderverdieping een inwerking zijnde wietplantage aanwezig was die 32 planten huisveste.

Politie houdt viertal aan tijdens actiedag Goirle blauw

GOIRLE / RIEL - Agenten van het politieteam Leydal hebben gisteren in Goirle en Riel diverse acties gehouden. De politie stelde, naar aanleiding van ontvangen informatie en onderzoek, bij de Hemeltjes in Goirle een hennepcontrole in en trof in totaal vijf hennepkwekerijen aan waarvan er één in werking was. Deze plantage huisveste 91 planten. Tijdens een bedrijfscontrole op dezelfde locatie vonden agenten in een inpandige schuur een wietplantage met 1000 planten. In het kader van deze actie verrichte de politie vier arrestaties, vier mannen van 27, 41, 43 en 52 jaar, afkomstig uit Goirle. Ze werden voor nader onderzoek ingesloten.

Ook het verkeer werd tijdens de actiedag op verschillende locaties gecontroleerd. Er werden verkeerscontroles ingesteld op de
Tilburgseweg, Poppelseweg en de Van Haestrechtstraat in Goirle en de Dorpstraat in Riel. De politie schreef in totaal 50 bekeuringen uit voor uiteenlopende overtredingen zoals snelheid, niet voeren van verlichting, niet dragen van de autogordel en fout parkeren. De politie werd tijdens de parkeercontroles ondersteund door een
parkeercontroleur van de gemeente Goirle.

Politie houdt Tilburger aan na bedreiging ex-vriendin

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in de Wassenaerlaan een 60-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 31-jarige ex-vriendin te hebben bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De man is op het bureau, in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Rond 15.30 uur trof de politie, na een ontvangen melding, in een buurthuis de vrouw aan die vertelde bedreigd te zijn door haar ex-vriend. De man zou met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in haar achtertuin geschoten hebben. Tijdens het gesprek meldde zich de verdachte in het buurthuis. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tijdens een zoeking in zijn woning trof de politie patronen en een pistool aan. Het wapen en munitie zijn in beslag genomen.

Auto en fietsen buit na bedrijfsinbraak

TILBURG - Bij een bedrijfsinbraak aan het Pater van den Elsenplein werd een bestelbus van het merk Peugeot, gekentekend 34-VJH-1 en twee fietsen buit gemaakt. De politie is met het opnemen van een aangifte gestart met een onderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

De 32-jarige eigenaar zag vanmorgen rond 08.30 uur dat er ingebroken was in zijn bedrijfspand. De inbraak is tussen gisteravond 22.30 uur en vanmorgen 08.30 uur gepleegd. Het slot van de achterdeur van het pand was geforceerd. In het gebouw werden de fietsen en de sleutels van de bestelbus buit gemaakt. Na vertrek namen de daders de bus mee.

Politie schrijft 88 bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole

OISTERWIJK / ESBEEK - De politie heeft gisteren tijdens een
verkeerscontrole 88 bekeuringen uitgeschreven. Zo controleerden agenten het verkeer op de Moergestelseweg in Oisterwijk en de
provinciale weg de N269 in Esbeek. Op de Moergestelseweg kregen 75 bestuurders een bekeuring waarvan het merendeel voor het overschrijden van de maximale snelheid. Op de N269 werden 13 processen verbaal uitgeschreven voor onder andere snelheid, niet dragen van de
autogordel en technische gebreken. Het doel van de controle is de verkeersveiligheid te vergroten.

Politie onderzoekt brute straatroof

TILBURG - De politie onderzoekt een straatroof die gisteravond plaats vond in de Goirkestraat. Het slachtoffer, een 32-jarige Tilburger, meldde dit de politie en deed aangifte. Hij raakte tijdens de beroving licht gewond.

Het slachtoffer fietste gisteren rond 20.30 uur, nadat hij bij een bankinstelling gepind had, over de Goirkestraat richting de
Wittebollestraat. Op dat moment passeerde hem een fietser met
passagier, beiden getint. Tijdens het passeren werd het slachtoffer door het tweetal van zijn fiets getrapt. Toen hij op de grond lag pakte één van de daders zijn geld af waarna het tweetal wegfietste via de Surinamestraat in de richting van de Ringbaan Noord. Het
slachtoffer meldde dit direct via 112 waarop de politie de omgeving afzocht. Dit leidde niet tot een aanhouding.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 26-01-2010 13:49 | © Regio Midden en West Brabant |