Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen


Inzicht in toeristen uit BRIC-landen

26 jan - Dinsdag 26 januari biedt de voorzitter van het College van Bestuur van internationaal hoger onderwijs Breda (NHTV) het eerste exemplaar van de publicatie `Kijk, de nieuwe toerist' aan staatssecretaris Frank Heemskerk aan. Het doel van het boek is om Nederlandse ondernemers in (zakelijk) toerisme te helpen zich beter voor te bereiden op de komst van de `nieuwe toeristen' uit de groeimarkten Brazilië, Rusland, China en India, de zogeheten BRIC-landen. NHTV heeft dit boek ontwikkeld, samen met het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en NRIT.

Belang BRIC-landen

"De publicatie `Kijk, de nieuwe toerist' geeft de Nederlandse ondernemer in de toeristische sector informatie over toeristen uit de BRIC-landen. Deze groeiende groep toeristen biedt potentieel voor de ondernemer in de toeristische sector, en biedt daarmee kansen voor de Nederlandse economie", aldus staatssecretaris Heemskerk. Jos Vranken, algemeen directeur NBTC: "Van de bijna tien miljoen buitenlandse toeristen die in 2009 naar ons land kwamen, waren er zo'n 400.000 afkomstig uit de BRIC-landen. In absolute zin nog bescheiden maar de aantallen groeien. Zelfs harder dan gemiddeld. Een groei die zich naar verwachting de komende jaren zal voortzetten."

Ander reisgedrag wegens culturele achtergrond

De sterk groeiende economieën hebben een nieuwe stroom nieuwsgierige en leergierige reizigers op gang gebracht, die zich op een totaal andere manier gedragen dan bijvoorbeeld de welbekende Duitse of Amerikaanse toeristen. Dit boek geeft inzicht in het reisgedrag van deze nieuwe toeristen en geeft handreikingen om met ze te communiceren. Ook houdt het boek een spiegel voor en zien we hoe deze toeristen van verre Nederland zien en beleven. Het boek `Kijk, de toerist van morgen' is te verkrijgen bij NRIT Media en kost EUR24,95. Bestellen gaat eenvoudig via NRIT Media.