Gemeente De Ronde Venen


Sportprijzen uitgereikt tijdens Sportgala

In De Meijert zijn vrijdag 22 januari tijdens een druk bezocht Sportgala de winnaars bekend gemaakt van de sportverkiezingen in De Ronde Venen. Voetballer Mark van der Maarel werd verkozen tot Sportman en voetbalster Anouk Hoogendijk tot Sportvrouw van 2009. CSW 1 werd verkozen tot Sportploeg van het jaar.

Het is voor de derde keer dat het Sportgala door de gemeente De Ronde Venen werd georganiseerd en elk jaar trekt het evenement meer bezoekers. Dit jaar waren een kleine 400 bezoekers op het evenement afgekomen en werd het gala voor het eerst live uitgezonden op de lokale omroep Midpoint tv.

Centraal op het gala staat de bekendmaking van de winnaars van de verschillende sportprijzen. Maar wethouder Ingrid Lambregts (Sport) keek ook terug op het voorbije sportjaar waarin onder andere de fietscrossbaan in Mijdrecht werd geopend en er in december geschaatst kon worden op het Raadhuisplein. Ook keek zij vooruit naar komend sportjaar waarin het nieuwe zwembad wordt geopend. Daarnaast werden er tijdens het gala demonstraties gegeven van verschillende sporten, waren er voetballen te winnen tijdens een sportquiz en was er live muziek.

Â

Basketballer Arjen Buijze werd tijdens het Sportgala uitgeroepen tot sporttalent van het jaar. Hij streed om de titel met de 8-jarige fietscrosser Bart van Bemmelen en de acrogymmers Chanel Swaab en Loïs van Dijkeren van GVM 79â. De sport stimuleringsprijs werd toegekend aan de Mijdrechtse basisschool De Eendracht omdat zij de jeugd op veel manieren stimuleren om in beweging te komen en te blijven. Zij doen dit door regelmatig clinics te organiseren en mee te doen aan verschillende projecten.

De prijs van Sportploeg van het jaar ging naar herenteam van CSW 1 dat kort voor de zomer naar een hogere klasse promoveerde. De Wilnissers streden om de titel Sportploeg van het jaar met het herenteam van Argon 2 en Kelly Kempen en Claudia Molema van GVM â79. De twee acrogymmers zijn vorig jaar Nederlands kampioen geworden.

De Sports Achievement Award werd toegekend aan Wavervener Richard Liesveld. De scheidsrechter is elke week op de Nederlandse voetbalvelden te vinden om wedstrijden in de eredivisie te leiden en is ook in Europa actief. Hij behoort tot de top van Nederland.

De titels van Sportman en Sportvrouw werden gewonnen door de voetballers Mark van der Maarel en Anouk Hoogendijk. De verdediger Van der Maarel speelt dit seizoen bij FC Utrecht en was eerder actief bij Haarlem. Hij streed samen met zwemmer Brinio Hond en hardloper Michael Woerden om de titel Sportman van het jaar. Anouk Hoogendijk zorgde ervoor dat het Nederlandse vrouwenelftal op het EK in de halve finale belandde door de beslissende strafschop te verzilveren. Voor de titel waren ook hardloopster Jolanda ten Brinke en moutainbikster Nicoletta de Jager genomineerd.