Gemeente Onderbanken


Aanstelling Evenementen-verkeersregelaars

Nieuwe regeling.
Op 1 maart 2009 is de Regeling Verkeersregelaars in werking getreden. Als gevolg hiervan dienen gecertificeerde verkeersregelaars, die worden ingezet bij vergunningplichtige evenementen, en waarbij de gemeente als voorschrift heeft gesteld dat verkeersregelend wordt opgetreden, door de burgemeester te worden aangesteld resp. benoemd.

Â

Aanstelling.
In het kader van de uitvoering van deze regeling, heeft de burgemeester op 19 januari jl, 125 gecertificeerde verkeersregelaars voor het jaar 2010 aangesteld in de gemeente Onderbanken. Deze verkeersregelaars zijn aangesloten bij de Stichting Verkeersregelaars Stein en de Wielervereniging Maaslandster Slenaken en kunnen dus in de gemeente Onderbanken ingezet worden, bijvoorbeeld bij tijdelijke wegafzettingen of omleidingen als gevolg van evenementen.

De organisatoren van vergunningplichtige evenementen, en die wettelijk verplicht zijn tot het inzetten van verkeersregelaars, kunnen van deze pool van aangestelde verkeersregelaars gebruik maken. Let wel, voornoemde organisaties vragen een financiele vergoeding voor het werven of inhuren.

Â

Eisen aan benoeming.
Naast de reeds aangestelde verkeersregelaars, kunnen onze plaatselijke verenigingen, organisatoren etc. uiteraard ook personen tot aanstelling aandragen. Door de burgemeester kunnen één of meerdere personen die minimaal 16 jaar zijn, en in het bezit zijn van de instructieverklaring van de politie, en een geldig legitimatiebewijs bezitten, voor maximaal 12 maanden worden aangesteld.

Â

Oproep.
Het bestuur doet een oproep aan de organisatoren binnen deze gemeente, om met het vorenstaande rekening te houden resp. uitvoering te geven aan deze regeling, indien wij het verkeersregelende optreden tijdens een evenement, als voorschrift stellen.

Â

Informatie.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met bureau Algemene en Juridische Zaken onder telefoonnummer 045-5278721 of 046-4332265 (Stichting Verkeersregelaars Stein) of www.twcmaaslandster.nl.

Schinveld, 27 januari 2010

De burgemeester van Onderbanken.