Siemens

Persbericht

201001.266

Den Haag, dinsdag 26 januari 2010

Siemens IP-viewer voor programmeren, bedienen en visualiseren van KNX-installatie

Nieuw van Siemens is de IP-viewer N 151. Deze module biedt een voordelige oplossing voor de visualisatie, bediening en programmering van een KNX-installatie, via het internet en onafhankelijk van de locatie.

De IP-viewer heeft een eigen IP-interface en een webserver met standaard visualisatiesoftware. Deze webserver is toegankelijk vanuit een webbrowser van een willekeurige computer, pc, smartphone of pda. De visualisatiesoftware heeft ruimte om 40 elementen te visualiseren en te bedienen, verdeeld over 5 paginas. Op die manier heeft de eindgebruiker een zeer efficiënte bedien- en visualisatiemogelijkheid.

In eerste instantie programmeert men de N 151 module heel eenvoudig met de ETS-programmeersoftware van KNX. Voor de visualisatie is geen aparte software nodig. Vervolgens is er ook nog een configuratiepagina die men kan benaderen via het internet om functies in te stellen of aan te passen als dat nodig is.

De IP-interface zorgt voor een koppeling tussen een LAN-netwerk en de KNX-installatie, zodat deze laatste op afstand benaderd kan worden. Dit kan nodig zijn voor service en onderhoud van de installatie. Maar er kan ook gecommuniceerd worden tussen de KNX-installatie en uitgebreidere visualisatiesoftware op een PC, zoals ComBridge Studio. Programmeren, visualisatie en bediening kunnen allemaal tegelijkertijd plaatsvinden.