Gemeente Someren


Aanpassing fietspad bij vaste oeververbinding Sluis 10

De vaste oeververbinding bij Sluis 10 is verkeersveiliger gemaakt.

Het afgelopen jaar is de vaste oeververbinding bij Sluis 10 in Lierop aangelegd. Bij de nieuwe brug ligt aan één zijde van de weg een fietspad.

Wanneer men vanaf Asten richting Lierop fietst, eindigt het fietspad net voorbij de brug. Hier dient men de weg over te steken en op de rijbaan verder te fietsen. Men dient hierbij voorrang te verlenen aan het overige verkeer. Doordat men hier van de brug naar beneden rijdt en doordat het fietspad schuin op de rijbaan aangesloten is, wordt de weg vaak met hoge snelheid door fietsers overgestoken zonder goed naar het overige verkeer te kijken. Dit is een gevaarlijke situatie.

Om ongelukken te voorkomen heeft de gemeente Someren de aansluiting van het fietspad op de weg begin deze week aangepast. Het fietspad sluit nu met een krappe bocht haaks aan op de weg. Hierdoor is het niet meer mogelijk om met hoge snelheid de weg op te fietsen en is het zicht over de weg beter.

De situatie zoals deze er nu ligt is van tijdelijke aard. De gemeente Someren is namelijk bezig met de voorbereiding van de aanleg van een fietspad aan twee zijden van de Laan ten Boomen. Laatst gewijzigd: 26 januari 2010

---