Belgische Federale Overheid


* De Rondetafels van de Interculturaliteit: stand van zaken en projecten voor 2010

De Rondetafels van de Interculturaliteit: stand van zaken en projecten voor 2010

Datum: 22 januari 2010

Interculturele dialoog - Rondetafels van Interculturaliteit De federale regering lanceerde in september 2009 de 'Rondetafels van de interculturaliteit', een project dat nog loopt tot 21 september 2010. Deze rondetafels zijn een reeks debatten waarbij deskundigen van gedachten zullen wisselen over interculturaliteit in onze samenleving. Interculturaliteit staat voor verbondenheid, dialoog, integratie, een gezamenlijk project dat eenheid verenigt met diversiteit en gemeenschappen met de samenleving.

Onder de gekozen deskundigen zijn er vertegenwoordigers van de universitaire wereld, van de gewesten en gemeenschappen en verschillende partners die actief bezig zijn met interculturaliteit.

Om onder meer buurtorganisaties, het lokaal verenigingsleven en scholen hierbij te betrekken lanceerde de federale regering ook al twee projectoproepen. Iedereen die evenementen, debatten, ontmoetingen of andere projecten wilde organiseren kon zijn idee indienen en een subsidie tot 5 000 euro krijgen.

Inmiddels hebben er al heel wat van deze projecten plaatsgevonden en ook voor 2010 staan er nog een groot aantal op stapel.

In februari volgt er trouwens een derde projectoproep. Dit keer zal die gericht zijn op iedereen, jong of oud, die educatieve opdrachten op zich neemt (leiders in de jeugdbeweging, leerkrachten of docenten, studenten, opvoeders, straathoekwerkers ...)

Intussen loopt er een bewustmakingscampagne over interculturaliteit in de Nederlandstalige en Franstalige media. Er zijn ook affiches met de slogan 'Onze identiteit ... ? Diversiteit!' en iedereen wordt uitgenodigd om via de link'Uw mening interesseert ons'op de sitewww.interculturaliteit.bezijn of haar stem in het debat te laten horen.

Voor meer informatie over de stand van zaken van de Rondetafels kunt u terecht op de websitewww.interculturaliteit.be

Raadpleeg het programma van de Rondetafels van de Interculturaliteit voor 2010

Raadpleeg het volledige persbericht met de stand van zaken (PDF, 11 p . - 115 kB)