Gemeente Uithoorn

Ontwerp en bouw Emmaschool

26 januari 2010

Op maandag 11 januari is op het gemeentehuis in aanwezigheid van wethouder Monique Oudshoorn een overeenkomst ondertekend voor het ontwerpen en realiseren van een nieuw gebouw voor de school voor Praktijkonderwijs Koningin Emma.

De overeenkomst is ondertekend door mevrouw drs. Sophie de Boer, lid college van bestuur van de Dunamare onderwijsgroep en de heer Pigge, directeur van De Groot Vroomshoop BV.

De komst van de Praktijkschool op het Legmeerplein is een samenwerking tussen de gemeente Uithoorn en de Dunamare onderwijsgroep, waarbij Dunamare bouwheer is en de gemeente de nieuwbouw financiert. Dunamare is verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van het schoolgebouw.

Het betreft een school voor praktijkonderwijs voor jongeren in de leeftijdscategorie van 12 tot 16 jaar. De Praktijkschool Koningin Emma bevindt zich op dit moment nog in Hoofddorp, maar wil zich graag vestigen in het midden van de regio waar de jongeren die er op school gaan wonen.

Aan de keuze voor De Groot Vroomshoop BV is een aanbestedingstraject vooraf gegaan waarbij op basis van de economisch meest voordelige aanbieding. Dit betekent dat er naast de prijs is gekeken naar de kwaliteit van de ingediende ontwerpen.

Het schetsontwerp zal in de komende maanden in overleg met het schoolbestuur en de gemeente uitgewerkt worden tot een voorlopig ontwerp. In maart 2010 organiseert de Praktijkschool Koningin Emma een informatieavond om het voorontwerp van het schoolgebouw en de inrichting van de buitenruimte aan de buurt en andere geĂŻnteresseerden te laten zien.

Na het doorlopen van de bouwvergunningsprocedure zal de bouw van de school rond november 2010 beginnen. Naar verwachting zal de school in de zomer van 2011 de deuren voor haar leerlingen openen. Dan kan ook de buurt kennis komen maken bij het openingsfeest.

Meer afbeeldingen van het schetsontwerp van de nieuwbouw voor de praktijksschool Koningin Emma staan tentoongesteld op de eerste verdieping op het `plein'.

^
linksvoora4formaat.jpg (75 Kb)