Gemeente Stein


Startsein voor 5 nieuwe Centra voor Jeugd en Gezin in Westelijke Mijnstreek

Op vrijdag 22 januari jl. hebben de gemeenten in de Westelijke Mijnstreek het startschot gegeven voor vijf nieuwe Centra voor Jeugd en Gezin in Beek, Born, Schinnen, Sittard en Stein. Bijzonder is de Van links naar rechts de wethouders Berry van Rijswijk (gemeente Sittard-Geleen), Thijs van Es (gemeente Beek), José Ie ( gemeente Stein) en Wilma Adriaans (gemeente Schinnen). organisatie en werkwijze van één gezamenlijk regionaal concept.

Vraagbaak
Het Centrum voor Jeugd en Gezin vormt de vraagbaak voor ouders, opvoeders en kinderen/jongeren in de leeftijd van 0 tot en met 23 jaar. Zij kunnen bij het CJG terecht voor informatie en advies over gezondheid, opgroeien en opvoeden.

Eén team, één gezicht
De medewerkers van het CJG werken in één team Westelijke Mijnstreek samen. Hiermee is de samenwerking tussen de verschillende instanties in een CJG naar een hoger regionaal niveau getild. Het CJG in de Westelijke Mijnstreek is een samenwerkingsverband van de gemeenten, Partners in Welzijn, Orbis Medisch en Zorgconcern, GGD Zuid-Limburg, MEE Zuid-Limburg en het Bureau Jeugdzorg. Door middel van het Centrum voor Jeugd en Gezin krijgt de jeugd- en gezinszorg letterlijk één gezicht. Bovendien voorkomen de korte lijnen in de samenwerking achter de schermen zoveel mogelijk dat kinderen, ouders of verzorgers tussen wal en schip vallen.

Opening
Op maandag 1 maart aanstaande zal het CJG in Stein haar deuren officieel openen. Het CJG is gehuisvest bij het Zorgloket aan de Haalburgskensweg te Stein. Meer informatie over de CJG's in de Westelijke Mijnstreek staat op www.cjg-wm.nl