Ingezonden persbericht


Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam.

Dinsdag 26 januari van 19.00-21.00 uur radio 5.
Presentatie: Abdellah Dami

Antropoloog Martijn de Koning, verbonden als onderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen doet al jaren onderzoek naar moslimjongeren. Behalve in de Nour moskee in Gouda bestrijkt zijn onderzoeksveld nu ook salafistische moslimjongeren in Nederland. Met deze hoofdgast gaan we het hebben over de salafistische jongerencultuur als onderdeel van de Europese cultuur, de islamisering van de moslim door de niet-moslim, en de oproep van Cohen aan wetenschappers om zich meer met het islamdebat te bemoeien.

Woordkunstenares Arzu Kokeng pleit voor Çalikusu (Winterkoninkje) van Resat Nuri Güntekin in de Islamitische canon.

In Tour de Benzakour zal luis-in-de-pels Mohammed Benzakour een van de actuele thema's die in de wereld spelen onder de loep nemen.

Ook moslims doen aan speed-daten maar dan wel op z'n islamitisch. Hoe contacten tijdens het Islam Single Event tussen moslims van verschillende sekse verlopen en wat daarbij belangrijk is, zal inititaitiefnemer Rachid El Hajoui uit de doeken doen.

Istanbul is uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Muziekmakelaar Veronica Divendal woonde de opening in Turkije bij en vertelt over haar eigen festival in Nederland: Turkey Now 2010. Het overvolle programma barst van de wereldmuziek, cross-overs, tradities, mode, cinema, toneel en hedendaagse kunst. Van 4 februari tot 4 april in Amsterdam en Rotterdam.

Tegenwoordig heeft elke redactieafdeling te maken met religieuze kwesties, gevoeligheden en overtuigingen. Is het tijd voor een nieuwe koers van religiejournalistiek? Bart Brandsma, initiatiefnemer van het manifest Wat staat religiejournalisten te doen? Journalist Khaled Chouket en EO-presentator Manuel Venderbos gaan met elkaar in debat in de paneldiscussie over de rol van geloofsovertuiging bij journalisten en de kritische benadering van religie door niet-religieuze journalisten.

Live muziek: DCO is een soul-rock band uit Amsterdam. De band is opgericht door pianist en zanger Dursun eind 2008. Afgelopen zomer namen ze hun demo op en sindsdien treden ze veel op in Amsterdam en in de rest van het land.

OBA Live is ook op televisie te zien via themakanaal Spirit 24. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op de website van Spirit24.



Ingezonden persbericht