Dienstenbond CNV

Nieuws

25 januari 2010

Naleving cao ver te zoeken bij Geerlings

Al in een eerdere info heeft CNV Dienstenbond verslag gedaan van het gesprek en de ontwikkelingen daarna bij Geerlings. In november is uw werkgever nogmaals aangeschreven met het verzoek om CNV Dienstenbond inzage te geven in de inroostering om zo uitspraken te kunnen doen over de correcte naleving van de cao Gebra (Gemengde Branche) op het punt van inroostering en uitbetaling.

Reactie werkgever
Tot heden heeft CNV Dienstenbond geen reactie van uw werkgever ontvangen.
Ik heb uw werkgever heden per brief kort op de hoogte gesteld van het feit dat ik geen reactie heb mogen ontvangen en mij daarom genoodzaakt zie tot het nemen van andere stappen.
Vandaag is een brief de deur uit waarin ik vraag om een reactie binnen 7 dagen omdat ik anders de zaak uit handen geef aan een van de juristen.

Punten waarop de cao niet wordt nageleefd:
o Pensioen
o Opzegtermijn
o Loonsverhogingen
o Max. 5 daagse werkweek
o Roostering per kwartaal
o Hoe om te gaan met zieke medewerkers, verzuimbeleid o Doorbetaling feestdagen
o Meer werken dan arbeidsovereenkomst
o Niet uitbetalen diplomatoeslag
o Veiligheid op de werkvloer
o Vaste vrije dag voor parttimers
o Maaltijdvergoeding
o Calamiteitenverlof
o Zorgverlof
o Leeftijdsverlof
o Uitbetaling toeslagen

Inroostering
De laatste tijd krijgt CNV Dienstenbond ook talloze meldingen van het feit dat medewerkers ingeroosterd staan, maar toch te horen krijgen dat ze niet hoeven te komen of naar huis worden gestuurd, terwijl hun werktijd er nog niet op zit.
Als medewerkers er van uit kunnen gaan dat hun salaris over de niet gewerkte uren wordt uitbetaald, is er geen vuiltje aan de lucht. Maar de ervaring heeft geleerd dat deze uren voor rekening van de medewerker komen, dus of geen salaris of vakantieuren worden ingehouden.
Dit is volstrekt onjuist, omdat je werkt op basis van een rooster, dat niet altijd ruim van te voren bekend wordt gemaakt, en je er van uit mag gaan dat je rooster ook je te werken uren aangeeft. Kortom, weer een extra punt van aandacht erbij.

Vragen werkgever
De onrust en onvrede wordt breed gedragen door de medewerkers van Geerlings. Uw werkgever heeft te kennen gegeven, bij u en uw collega's, dat hij denkt dat de vragen en opmerking vanuit een filiaal komen. Niets is minder het geval.
Voor alle duidelijkheid wil ik u er op wijzen dat, mocht uw werkgever vragen stellen over de handelswijze van CNV Dienstenbond, u hem naar uw contactpersoon, Kitty Huntjens, moet verwijzen. Uw werkgever kan u niet aanspreken op uitingen die CNV Dienstenbond doet. De enige die daar een mededeling over kan doen is CNV Dienstenbond.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze nieuwsbrief dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Kitty Huntjens. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 040-2116674 of via e-mail
k.huntjens@remove-this.cnvdibo.nl.