Dienstenbond CNV

Nieuws

25 januari 2010

FloraHolland op ramkoers!

Na drie onderhandelingsrondes heeft de directie van veiling FloraHolland nog steeds niet begrepen dat CNV Dienstenbond niet meewerkt aan een afbraak van de cao. FloraHolland blijft vooralsnog inzetten op forse verslechteringen. De boodschap van CNV Dienstenbond is na het overleg van dinsdag 19 januari helder: pas de voorstellen aan! FloraHolland gaat nu haar huiswerk wederom doen. CNV Dienstenbond verwacht dat de aangepaste voorstellen van FloraHolland behoorlijk ingrijpend zullen blijven. Daarom zijn er ledenvergaderingen om deze voorstellen te bespreken.

Wat wil FloraHolland?

Totnogtoe heeft FloraHolland ingezet op de volgende verslechteringsvoorstellen:

Vaste werkdagen, werktijden en roosters weg

Automatische prijscompensatie weg

Vermindering overwerktoeslagen, roostertoeslagen en onregelmatigheidstoeslagen.

Afschaffing ATV

Leeftijdsgrens voor overwerk weg

Vaste periodieken weg

Verlaging startsalarissen met soms wel EUR370 per maand

Wat wil CNV Dienstenbond?

CNV Dienstenbond wil in ieder geval dat de verslechteringsvoorstellen van tafel gaan. Vervolgens willen wij graag afspraken maken over:

Een fatsoenlijke loonsverhoging.

Roosters die meebewegen met de drukte in het bedrijf. Maar dan wel onder de strikte voorwaarde dat medewerkers meer te zeggen krijgen over hun roosters en werktijden. Daar horen goede rooster- en overwerktoeslagen bij.

De introductie van een arbeidsvoorwaardenkeuzemenu waarbij medewerkers hun arbeidsvoorwaarden beter kunnen afstemmen op persoonlijke wensen en behoeften.

Flink investeren in opleidings- en scholingsmogelijkheden van medewerkers, zodat er voor iedereen een goede positie op de arbeidsmarkt ontstaat.

Dit zijn de onderwerpen waar CNV Dienstenbond vanaf het begin op heeft ingestoken met als doel rust in de tent en het vergroten van het werkplezier. Niet doordraaien in de harmonisatie en het uitkleden van arbeidsvoorwaarden is onze boodschap!

Ledenvergaderingen

Laat niet met je sollen en kom naar de ledenvergaderingen van CNV en FNV!

3 februari om 10.30 uur in Rijnsburg / Floratine.

3 februari om 19.30 uur in Aalsmeer / Kantine DS Planten, tribune G.

4 februari om 10.00 uur in Aalsmeer / Filmzaal Hoofdgebouw.

5 februari om 9.30 uur in Bleiswijk / oude OR-lokaal.

10 februari om 10.00 uur in Naaldwijk / Fleurcenter 6^de verdieping.

10 februari om 19.30 uur in Naaldwijk / B Galerij Lokaal 167.

11 februari om 10.30 uur in Eelde / Zaal Iris.

Samen sterk!

Het lidmaatschap van CNV Dienstenbond is van belang. De voorstellen van FloraHolland laten zien dat een krachtig CNV Dienstenbond noodzakelijk is. Alleen sterke vakbonden kunnen een goede cao afsluiten en FloraHolland ertoe dwingen dat er geluisterd wordt naar medewerkers. Bespreek daarom het lidmaatschap van CNV Dienstenbond eens met uw collega's. Word lid van CNV Dienstenbond. De eerste drie maanden zijn gratis! Kijk voor alle voordelen van het lidmaatschap op onze website www.cnvdienstenbond.nl of op de achterzijde van deze nieuwsbrief en meld u direct aan als nieuw lid.

Voor vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief kunt u terecht bij bestuurder Wessel Breunesse, telefoonnummer 035-6460580 of per e-mail w.breunesse@remove-this.cnvdibo.nl.