KPN NV

Persbericht

Lid van de Raad van Bestuur Stan Miller vertrekt bij KPN

Datum

26 januari 2010

Nummer


003p

Stan Miller, lid van de Raad van Bestuur van Koninklijke KPN N.V. en CEO van Mobile International, vertrekt op 1 februari 2010 bij het bedrijf om een nieuwe stap te zetten.

De heer Miller was sinds 1998 werkzaam bij KPN in diverse functies bij de mobiele activiteiten van KPN. In 2005 werd hij benoemd tot CEO van KPN Mobile International met verantwoordelijkheid voor België (BASE) en Duitsland (E-Plus). De Raad van Commissarissen betreurt dit vertrek maar waardeert zijn prestaties zeer, in het bijzonder dat hij op sterke, winstgevende groei in Duitsland en België heeft toegezien.

Met het vertrek van de heer Miller is een vergoeding van ¤2,25 miljoen gemoeid, bestaande uit twee basis jaarsalarissen en additionele zaken als pensioen en ziektekostenvergoeding. Verder wordt zijn langetermijn-bonus over 2007 alsmede de kortetermijn-bonus over 2009 uitbetaald conform de arbeidsovereenkomst.

Het vertrek van de heer Miller leidt tot een herverdeling van de portefeuilles in de Raad van Bestuur.

Eelco Blok neemt de verantwoordelijkheid voor de internationale activiteiten van KPN op zich, bestaande uit Mobile International en iBasis, dat internationale wholesale-diensten over vaste verbindingen levert.

Baptiest Coopmans neemt de totale Nederlandse telecomactiviteiten van KPN in portefeuille en wordt daardoor verantwoordelijk voor alle vaste-, mobiele- en tv-diensten voor zowel de consumenten- en de zakelijke- alsook de wholesalemarkt.

Overeenkomstig hun uitgebreide verantwoordelijkheden wordt de beloning van de heren Blok en Coopmans aangepast. De nieuwe salariëring blijft binnen het bestaande beloningsbeleid (zie tabel in de bijlage).

Ict-dienstverlener Getronics zal rechtstreeks aan bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer rapporteren.

De Raad van Bestuur wordt gecompleteerd door CFO Carla Smits-Nusteling.

De Raad van Bestuur heeft de heer Marco Visser (47), thans directeur mobiel voor de consumentenmarkt, gevraagd om als algemeen directeur leiding te geven aan de consumentendivisie. Hij zal aan Baptiest Coopmans rapporteren.

Bijlage bij persbericht gedateerd 26 januari 2010

RvB beloning (in ¤ '000)
Basis salaris
Oud
Basis salaris
Nieuw
Variabele beloning

De heer Blok
575
650
ongewijzigd

De heer Coopmans
540
590
ongewijzigd




KPN NV